Gå til sidens hovedinnhold

Trine Holthe Lorentzen er mamma til fire barn, men bare ett av dem lever. På lille julaften blir datteren Thea kjørt hjem i ambulanse for å dø med sine nærmeste rundt seg.

Theas historie begynner på Ahus 25. mai 1997. Både foreldrene og leger tror den lille jenta på 2,3 kilo er frisk.

Espen og Trine er i begynnelsen av 20-årene når de får oppfylt sitt største ønske om å bli foreldre. Når de reiser hjem til Lillestrøm med Thea går det to måneder før de ser de første symptomene på at noe ikke er som det skal.

Når Thea er ett år har foreldrene hennes kjempet en lang kamp i helsevesenet for å finne ut hva som er galt med henne. Nå konkluderer legene med at Thea har en alvorlig, livsbegrensende sykdom, selv om de ikke har funnet en diagnose. De tviler på at hun vil kunne feire flere bursdager.

Foreldrene til Thea vet at datteren sannsynligvis ikke vil bli voksen. De gjør alt de kan for å ta vare på tiden de har sammen, og Thea opplever å bli storesøster til tre søsken.

Men så blir Thea svakere. Dette bildet er fra hennes siste sommer. Et halvt år før hun skulle fylt 18 år får foreldrene beskjed om at det går mot slutten.

Lille julaften får de med seg Thea hjem fra sykehuset. De vet ikke hvor mange dager eller timer hun har igjen, og om hun vil overleve julaften.

– Vi ville at Thea skulle få dø hjemme, og hun sovnet inn i armene våre på sofaen

Lille julaften fikk Trine med seg datteren Thea hjem fra sykehuset. Selv om legene fortalte at 17-åringen hadde kort tid igjen å leve, føltes det uvirkelig. Skulle ikke datteren klare denne kampen også?

Artikkelen er over 1 år gammel
For abonnenter