Senterpartiet har gått til avisen og sagt de ønsker å fortsette med nærskoleprinsippet dersom de får makten i Akershus etter høstens valg. Et slikt prinsipp krenker elevenes frihet til å velge selv hvilken skole de vil gå på, det er nemlig slik at ikke alle ønsker å gå på skolen de bor nærmest.

Fremskrittspartiet ønsker fritt skolevalg i Akershus. Det burde ikke være politikerne som bestemmer hvilken skole som passer best for elevene, vi tror elevene klarer å velge det helt selv!

Det finnes flere eksempler på at nærskoleprinsippet ikke fungerer. Tidligere har Romerikes Blad omtalt Ethan som ikke kom inn på drømmelinja på Lillestrøm VGS, fordi han bodde i Aurskog-Høland. Elever som bor på Auli og Rånasfoss har 10 minutter med tog til restaurant- og matfaglinja på Sørumsand VGS. På grunn av nærskoleprinsippet sokner disse elevene til Nannestad VGS, og de må derfor bruke 3 timer på reisevei, istedenfor 20 minutter.

Vi mener det er viktig at flest mulig fullfører videregående skole. Å lage begrensninger og kutte i elevenes valgfrihet er da ikke veien å gå.

Ungdommen er vår alles fremtid, og vi må derfor få tilbake et blått Akershus ved høstens valg. Et blått Akershus som tør å satse på ungdommen!

Liv Gustavsen, 1. kandidat, Akershus Frp