Gå til sidens hovedinnhold

– Vi skulle egentlig hatt scener over hele bygda

Artikkelen er over 1 år gammel

De jobbet på høygir for å skape en utendørs, koronavennlig festival. Nå er det helgens regnvær som stikker kjepper i hjulene. Men Gjerdrumsfestival blir det, innendørs og på nett.

Kultursjef i Gjerdrum, Sølvi Egner-Kaupang forteller at de siste 48 timene har vært hektiske:

– Vi skulle egentlig hatt scener over hele bygda, men værmeldingen onsdag tilsa at det kommer mye regn. Jeg er superstolt over å lede en organisasjon som kan snu seg rundt så raskt og lage noe helt nytt på kort tid, sier hun.

  • Se konserten nederst i artikkelen!

Streaming på rb.no

Dermed blir det innendørs streamingfestival:

– Dette har vi aldri gjort før, og jeg er ekstremt imponert over alle aktørene som bidrar og tar endringer og nye utfordringer på strak arm. Det viser virkelig at dugnadsånden lever i beste velgående her i bygda, sier kultursjefen.

Gjerdrumsfestivalen arrangeres lørdag 6. juni. Det blir stream fra klokka 16.30 til 19 med innslag fra lokale aktører, nasjonalt kjente artister og reportasjer fra det som rører seg i bygda. Streamen sendes på rb.no og på Facebook.

Nils m/Skils er et av navnene som deltar på festivalstreamen:

– Det er gøy at de får til en stream som erstatning for tradisjonell festival og jeg gleder meg til å bidra, sier han.

I tillegg bidrar også Daniel Berg Hansen, Gunhild Huser, Gjerikara, The Sparkling Sisters, Sanglåven, Gjerdrum Kulturskole, Gjerdrum Musikklag, Gjerdrum Skolekorps og Gjerdrum Bygderevy.

Amund Oserud Bentzen og Ovidia Pihl skal lose seerne trygt gjennom festivalen.

Prøysen-kveld

Kvelden avsluttes med konsert klokka 18. Knut Anders Sørum er for anledningen invitert inn av Knut Bjørnar Asphol, som en del av konsertserien Romerikes Blad og Gjerdrum Kulturhus har samarbeidet om den siste tiden.

Asphol har vært sentral i samtlige konserter i denne serien. Han lanserer denne helga sitt siste album «Breeze», et album som kombinerer jazz og elektronika.

Knut Anders Sørum er kjent for sin store stemme, sitt varme vesen og underfundige låter i sjangeren soul på totendialekt. Karrieren strekker seg tilbake til 90-tallet, via rockeband, Grand Prix (2004) og som vokalisten i «Skal vi danse» på TV2. De fleste kjenner han best fra høsten 2016, da han vant «Stjernekamp» på NRK.

I konserten fra Gjerdrum Kulturhus blir det mest Prøysen-tolkninger fra det kritikerroste albumet «PRØYSEN», som kom høsten 2010.

VG skrev om albumet at «Prøysen» har blitt en dempet og ettertenksom plate der hovedpersonen selv aldri faller for fristelsen til å dominere over sangskatten han har bearbeidet. Her understrekes heldigvis bare det vakre i Prøysens tekster. På Prøysen er det imidlertid en lavmælt og til tider intens Knut Anders Sørum vi møter. Instrumenteringen er spartansk ja, nesten minimal, og den nærmest hviskesyngende vokalen er dratt helt fram i lydbildet, kvitterer anmelderen i Oppland Arbeiderblad. Dette konseptet fungerer like godt i solo og duo format som i trio, der Knut Anders leder det hele fra plassen sin bak pianoet. Under Gjerdrumsfestivalen er det trioversjonen vi får stifte et nærmere bekjentskap med.

Kommentarer til denne saken