Gå til sidens hovedinnhold

– Vi er på bristepunktet

Innsendt

– Det er utrolig viktig at folk benytter seg av det lokale kulturtilbudet i tiden fremover. Gjør vi ikke det, vil mange bli borte, sier artist Jørn Hoel.

Fredag 19. juni kl. 19.00 inviterer den folkekjære artisten konsert på Lillestrøm Kultursenter, rundt hyggelige bord i Stjernesalen. Myndighetene har åpnet for konserter med plass til inntil 200 personer, og konserten vil i tillegg strømmes.

Jørn Hoel gleder seg til konserten, etter en veldig spesiell vår og forsommer.
– I mars ble jeg nesten deprimert. Alle oppdrag ble kansellert og jeg fikk sett på en del TV-serier, kan du si. Vil du ha noen anbefalinger? ler han, og forteller om nedturer som strømmekonserter uten publikum til stede.
– Det var ikke noe for meg. Jeg elsker jo å prate med publikum! Nå går vi heldigvis lysere tider i møte og jeg skal spille på mange utekonserter fremover. Ingenting er som LIVE opplevelser, sier artisten, som strutter av spillelyst. Han mener fredagens konsert kommer til å bli helt magisk.

– Jeg har med meg fantastiske Tore Blestrud på «pedal steel guitar», og han er ingen hvem-som-helst. Han har spilt med et av de største bluesbandene i USA og er utrolig dyktig. Det samme er Alexander Pettersen på perc. Vi vil spille mange gamle låter, som «Har en drøm» og «Lost in the Tango», men det blir også mye deilig blues. Det blir så kult og jeg gleder meg veldig.

En ekte trøffelhelt

Artistveteranen har benyttet våren og forsommeren til å tenke nytt og kreativt, og har hatt flere ben å stå på. Han er blant annet aktiv medeier i et eiendomsselskap og dyrker hobbyen – og jobben – som matentusiast og kokk. Han deler sine kulinariske opplevelser på nettsiden troffelhelt.no, som i fjor var med i nominasjonen om å bli landets beste mat-nettside. På Locus Skøyen bidrar han med sin matentusiasme og kokkekunst til ulike firmaer som deler lokaler.

– Vi utfordrer kantinebegrepet med nye og spennende konsepter Vi lager superkule lunsjer og middager, med aktiviteter, vinsmaking og foredrag. Jeg har jobbet i reklamebyrå tidligere, så jeg har lært at alt handler om historiefortelling. Lammekjøttet du spiser blir verdens beste når det blir akkompagnert av en god historie. Og det er helt greit å dra på litt, ler han fornøyd.

– Vi trenger en president

Like fornøyd er han ikke med politikernes håndtering av kulturbransjen under koronakrisen.
– Kultur-Norge burde hatt en generalsekretær som taler vår sak – slik som i Idrettsforbundet. Eller en president! Nå står vi i fare for å miste mange av de unge, dyktige folkene som jobber med lys, lyd, teknikk og scene. Det tar mange år å opparbeide seg en så god kompetanse innenfor faget og utviklingen innenfor dette området har vært enorm. De er så proffe at det er en fryd. Derfor blir jeg livredd når jeg hører at flere selskap som er store leverandører til kulturbransjen går konkurs og at de ansatte begynner i andre jobber. Det er rett og slett veldig skummelt og jeg håper alle tenker over hvor mye et levende kulturliv betyr for oss, sier Jørn Hoel alvorlig.

Han forteller om sine mange bekjentskaper i Lillestrøm-området, som uttrykker stor entusiasme og stolthet over det mangfoldige kulturtilbudet i byen.
– Samtlige sier at Lillestrøm Kultursenter, Byfesten og øvrige arrangement betyr utrolig mye for dem. Vi trenger kulturopplevelser mer enn noen gang. Jeg skal i alle fall gjøre det jeg kan for å bidra til gode opplevelser.


Jørn Hoel & Rasling og Steel
Lillestrøm Kultursenter
Fredag 19. juni kl. 19.00
Billetter på www.lillestrom-kultursenter.no

Kommentarer til denne saken