Jeg er en hykler; vi er hyklere. Og koronaen har bragt fram det verste i oss. De to skuddene fikk vi ikke raskt nok og var ikke ektefellen tilvist samme dato som oss; lagde vi skikkelig ståhei for samtidig vaksinering. Nå når skuddene sitter og testene er negative, tenker vi at resten av verden og særlig de fattige landene snart må få hjelp de også.

Men det er ikke så farlig; ikke skal vi til Sudan og heldigvis er grensene stengt. Vi beundrer danskene for deres konsekvente innvandringspolitikk og håper at EU og EØS-området følger etter. Vi er veldig for deling av godene og mens vi finner oss et utebord på Aker Brygge legger vi ut for nabobordene om hvor urettferdig det er for medisinprodusentene at de kanskje må gi fra seg patentene sine.

Jeg har sett Netflix-serien Sweet Tooth. Et dødelig virus hadde i løpet av kort tid drept brorparten av Jordens befolkning og lagt planeten delvis øde. Vi kommer inn i sluttfasen da de «Siste Dagers Rettferdige Menn» er i ferd med å tape overfor Moder Jord. Hun har valgt en strategi som kan redde henne fra en total ødeleggelse; naturen har skapt en ny rase. Mennesker er blitt dyr og dyr har blitt mennesker og hybridene vokser opp med det beste fra begge.

De nye verdensborgerne blir beskyldt for å ha forårsaket pandemien og spredningen av viruset. Og må derfor utryddes. Når nabofamilien smittes av Syken, samler nabolaget seg og henretter de smittede ved å brenne dem inne i huset deres. Vi mennesker er ikke i stand til å være solidariske når krisen er over oss; det er viktigere å jage syndebukker enn å vise omsorg.

Ola Pramm, Lillestrøm