I den interne prosessen for å granske de forskjellige presidentkandidatene, skal Sverre Myrli ha blitt spurt om tre episoder.

Det får VG opplyst fra kilder med innsikt i granskingen.

Det ene forholdet handler om en kjærestehistorie tilbake på 1990-tallet. Da Myrli var 26 år inngikk han et forhold med en 18 år gammel kvinne. Begge var medlemmer i AUF.

Ønsker ikke å kommentere

VG skriver at det andre forholdet skal dreie seg om at Myrli har fortalt groviser på et årsmøte i Akershus Arbeiderparti.

Det tredje og siste forholdet var en offentlig omtalt sak på Stortinget tilbake i 2009. Da skal en Ap-representant ha videresendt et bilde med lettkledde damer som måker snø. Ifølge VG skal Myrli ha videresendt en slik mail til en partikollega.

Myrli har ikke ønsket å kommentere VGs omtale av de tre punktene. Også Romerikes Blad har prøvd å komme i kontakt med Myrli flere ganger onsdag uten hell.

– Uverdig spill

Tidligere i dag møtte Myrli pressen på Stortinget etter at han ble vraket fra presidentskapet.

– Det har vært et spill, og jeg vil kalle det et uverdig spill, sier Myrli og kritiserer prosessen internt i Arbeiderpartiet i valget av nytt presidentskap.

Myrli, som var Stortingets fjerde visepresident, ble vraket fra posten. Partiet foreslo Masud Gharahkhani som stortingspresident etter at Eva Kristin Hansen gikk av tirsdag.

– Jeg reagerer på virkemidlene som har blitt brukt, at det er blitt framsatt det jeg vil kalle rykter om meg. Det syns jeg var unødvendig. Det hadde vært greiere om man hadde sagt at nå stokket vi kortene på nytt, og nå bytter vi mannskap. Det kan det være gode grunner for å gjøre, og det hadde jeg hatt null problemer med, sier Myrli.