19. juli kunne Romerikes Blad fortelle at det nok en gang blir det bytte av påtaleansvarlig etterforskningsleder i Lørenskog-saken.

– Vi bekrefter at Gjermund Hanssen har sagt opp sin stilling i Øst politidistrikt. Saken vil få en ny påtaleansvarlig fra høsten, opplyste seksjonsleder ved spesialseksjonen påtale i Øst politidistrikt, Agnes Beate Hemiø, til RB.

En konflikt med ledelsen i Øst politidistrikt om hvordan etterforskningen skal drives fremover har ført til at tre etterforskningsledere og en politiadvokat slutter å jobbe med Lørenskog-saken, melder VG onsdag morgen.

Avisen skriver at en vedvarende faglig uenighet er årsaken til at Hanssen sa opp.

Den samme konflikten er årsaken til at sakens to etterforskningsledere, Børge Rønning fra Øst politidistrikt og Frode Lier fra Kripos, samt politiadvokat Jane Lundstadsveen, har sluttet eller kommer til å avslutte sitt arbeid med Lørenskog-saken, ifølge avisa.

Striden skal handle om ressurser, hvilken prioritet saken skal ha internt og den videre organiseringen av etterforskningen av saken.

– Etterforskningen av saken følger samme system for tildeling av ressurser som de øvrige alvorlige og prioriterte sakene i Øst politidistrikt, sier politiinspektør og leder for Felles enhet for etterretning og etterforskning, Frode Larsen, til VG.

Romerikes Blad har de siste tre ukene forsøkt å få en kommentar fra Gjermund Hansen, men våre gjentatte henvendelser har ikke blitt besvart.

Nesten fire år

Det er snart fire år siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem i Sloraveien 4 på Fjellhamar. Politiet har helt siden 31. oktober 2018 etterforsket saken med store ressurser og våren 2020 gikk de til pågripelse av Anne-Elisabeth Hagens ektemann, Tom Hagen, og en mann i 30-årene fra Romerike – den såkalte «kryptomannen».

De er siktet for henholdsvis drap eller medvirkning til drap og medvirkning til grov frihetsberøvelse.

Begge de siktede nekter for å ha noe med forsvinningen å gjøre.

Etterforskningsledelsen har ved gjentatte anledninger opplyst at det er framgang i etterforskningen, og så sent som i mai i år gikk politiet ut med nye opplysninger i saken. Blant annet gikk de da ut med en SIM-kort-etterlysning, samt ny informasjon om trusselbrevet som ble funnet i ekteparet Hagens enebolig.

– Vi kommer fortløpende nærmere og nærmere et svar. Det mener jeg det er grunnlag for å si, selv om det åpenbart er en krevende og utfordrende sak, sa Hanssen til RB i midten av mai.