Gå til sidens hovedinnhold

VG: Hevder Hagen-familien har betalt millionbeløp for å få livsbevis

Artikkelen er over 1 år gammel

Kilder til avisen skal ha forklart at familien mottok en ny melding fra den angivelige «motparten» i forsvinningssaken.

Fredag kveld melder VG at den angivelige motparten i forsvinningssaken på ny tok kontakt med Hagen-familien. Ektemannen Tom Hagen skal ifølge avisen opplysninger ha betalt i overkant av ti millioner kroner for å få et livsbevis – men ikke fått svar.

Kontakt etter pressekonferanse

Kontakten skal ha blitt opprettet cirka to uker etter pressekonferansen i slutten av juni, der politiinspektør Tommy Brøske opplyste at politiet hadde gått vekk fra hovedhypotesen om at de etterforsket en bortføringssak.

Politiet opplyste at de fra nå anså at de etterforsket det som mest sannsynlig var et drap og at bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen var fingert.

Et av holdepunktene for dette var ifølge politiet motpartens uvilje til å få tak i løsepengene de tidligere har bedt om.

Pengene som Tom Hagen skal ha utbetalt ble betalt til en konto som politiet foreløpig ikke har klart å spore, skriver VG.

Familien skal også ha sendt flere meldinger til motparten for å få livsbevis, men ikke fått svar.

Verken Øst politidistrikt eller familiens bistandsadvokat Svein Holden ønsker å kommentere saken overfor avisen.

Les også

Familien plages fortsatt av bløffmakere: Politiet vil straffeforfølge Hagen-svindlere

 

Savnet i ni måneder

Onsdag denne uka var det ni måneder siden sist gang noen så eller hørte fra Anne-Elisabeth Hagen. Politiet har tidligere opplyst at et familiemedlem snakket med henne på telefon 31. oktober i fjor klokka 09.14.

Da ektemannen Tom Hagen kom hjem fra jobb samme dag i 13.30-tiden fant han et trusselbrev der det var skissert hvordan utbetalingen av løsepengene var skrevet ned.

Mellom motparten og familien var det noe, men begrenset kontakt over de neste månedene før det ble helt stille i februar i år.

Først nå altså fem og en halv måned etter forrige kontakt skal det igjen ha blitt opprettet kommunikasjon med familien.

FAKTA:

DETTE ER SAKEN:

 • Politiet mener Anne-Elisabeth Hagen (68) ble bortført fra sitt hjem i Sloraveien i Lørenskog en gang mellom klokka 9.15 og 13.30 onsdag 31. oktober 2018.
 • Ektemannen – forretningsmannen og milliardæren Tom Hagen (68) – kom hjem rundt klokka 13.30 og varslet politiet en drøy halvtime senere.
 • Først onsdag 9. januar, over ti uker etter bortføringen, gikk politiet offentlig ut med saken. Etterforskningen var holdt hemmelig på grunn av grove trusler mot kvinnens liv og helse.
 • Det er så langt ikke kommet tegn på at hun er i live, men heller ikke det motsatte. Politiet vet ikke om hun blir holdt skjult i Norge eller utlandet.
 • Det er fremmet krav om løsepenger i kryptovaluta og framsatt grove trusler i et brev etterlatt av gjerningspersonene. De krever 9 millioner euro i monero, en kryptovaluta det skal være svært vanskelig å spore.
 • Politiet tror de har å gjøre med profesjonelle aktører.
 • Etterforskningen ledes av Øst politidistrikt med bistand fra Oslo politidistrikt, Kripos, Økokrim, Interpol og Europol. Interpol gikk i slutten av januar ut med en offentlig etterlysning. Politiet har så langt fått inn over 1.400 tips i saken.
 • Et videoopptak som viser to personer som opptrer mistenkelig utenfor Tom Hagens kontorlokaler 31. oktober, ble i januar offentliggjort av politiet. Til tross for mange tips om hvem de to kan være, er de fortsatt ikke identifisert.
 • På en pressekonferanse 11. februar ble det kjent at det har vært ny kontakt mellom de antatte gjerningspersonene og Anne-Elisabeth Hagens familie på en ny plattform. Dette skal også være siste gangen det har vært kontakt mellom partene.
 • 4. mars avslørte VG at svindlere har forsøkt å utnytte situasjonen ved å kontakte både politiet og familiens bistandsadvokat og utgi seg for å være kidnapperne.
 • 26. juni i år gikk politiet ut og opplyste at de nå anså saken for å være en drapssak og at den antatte bortføringen var fingert for å få dem på villspor.
 • 2. august melder VG at Tom Hagen har betalt over ti millioner kroner etter at den angivelige motparten skal ha bedt om penger for å gi et livsbevis fra Anne-Elisabeth.

Kommentarer til denne saken