– Jeg vil oppfordre dem til å melde seg for politiet. Tiden er inne for det, sier påtaleansvarlig Gjermund Hanssen til VG.

Det er meldingen politiet har til alle kjøpere, selgere og andre som kan ha hatt befatning med identiteten.

Opprettet flere kontoer

En gang mellom 2013 og 2016 ble en kopi av passet til Ole Henrik Golf fra Mandal stjålet og solgt på flere markedsplasser på det mørke nettet.

7. juni 2018 selges passet på nytt. Det er i dette tidsrommet politiet mener at bortføringen av Hagen planlegges. Blant annet opprettes det en e-post-konto i Golf's navn, samt flere kontoer på ulike vekslingsbørser for kryptovaluta.

– Vi har ikke holdepunkter for å si at Golfs identitet er målrettet utvalgt av gjerningspersonene. Etterforskningen har avdekket at informasjon rundt hans kompetanse og arbeidsadresse har vært tilgjengelig i åpne kilder i den aktuelle perioden, men vi har ikke avdekket ytterligere kartlegging eller søk rundt hans person, svarer Hanssen.- Ut fra det vi vet i dag anser vi det som klart mest sannsynlig at identiteten er anskaffet ved at en kopi av passet er anskaffet via darknet, sier Hanssen til avisa.

Ved å gå ut med passet, håper politiet på å bli kontaktet av personer med relevant informasjon.

– Dette er et viktig spor som kan bringe oss videre i en særdeles viktig sak, og det vil være av stor betydning at man selv kommer til politiet. Der vi står nå så må alle som har vært i befatning av denne identiteten påregne å bli kontaktet av politiet, sier Hanssen.

– Ekstremt spesiell sak

Golf selv sier til avisa at han står frem for å hjelpe politiet med å oppklare saken.

– Det er så enkelt at jeg håper det kan bidra til å løse denne ekstremt spesielle og alvorlige saken. Når politiet sier at dette kan hjelpe, så gjør jeg selvfølgelig det, sier han til VG.