Vet du om noen som ønsker mer kontakt med familie og venner, eller bare en å snakke med?

Koronapandemien gir oss utfordringer på mange områder. Det kan være vanskelig å opprettholde kontakten med familie eller venner når forskjellige restriksjoner begrenser mobilitet eller kontaktmuligheter. I en artikkel i RB 23.12. kunne vi lese om at Lillestrøm kommune hadde kjøpt inn 116 skjermbrett til eldre innbyggere i kommunen slik at de kunne holde kontakt med sine nærmeste under disse koronatider.

Lørenskog Sanitetsforening tilbyr også slik hjelp. Sammen med Norske Kvinners Sanitetsforening og Orkla har vi muligheten til å låne ut nettbrett (Komp-skjermer) som er spesielt enkle å bruke.

Nettbrettene er spesielt beregnet på brukere med liten eller ingen teknisk kompetanse.

De har kun en av/på-knapp og kan formidle bilder, beskjeder og videosamtaler. Via en enkel app på en smarttelefon kan venner og familie kommunisere med den som har nettbrettet stående hos seg.

Nettbrettene lånes ut gratis, fortrinnsvis til brukere eller familie i Lørenskog, for en avtalt periode.

Kjenner du noen som kan ha nytte og glede av et slikt tilbud, eller ønsker mer informasjon, så ta kontakt med Lørenskog Sanitetsforening, e-post: omsorgsgruppe.[email protected].

Komp er et norskutviklet kommunikasjonsnettbrett med spesielt tanke på enkel og problemfri bruk. Ingen teknisk kunnskap er nødvendig, da det kun er en av/på-knapp.

Les mer om Komp her: https://www.noisolcomation./no/komp/hva-er-komp/

Trude Hetty Askeland, leder Omsorgsberedskapsgruppa, Lørenskog Sanitetsforening