I Lillestrøm Kommune strekker Høyre seg langt etter ordførerklubba. Det skjer kun med Frp sin velsignelse. Så vil du ha inn Høyre må du også akseptere Frp på kjøpet. Felles for dem begge er at de vil fjerne eiendomsskatten.

Investeringer

I følge Høyre/Frp (og andre mindre partier ute på høyresiden) vasser kommunen i penger fra overskudd som for dem bør brukes til blant annet å fjerne eiendomsskatten. Men hvis man løfter blikket litt opp fra navlen og ser hvilke investeringsbehov vi har rett foran oss, både innenfor barnehage og skole, men ikke minst innenfor eldreomsorgen, så trenger vi hver eneste krone. Gjennom ansvarlig økonomisk styring har vi satt av penger på bok som setter oss i en mye bedre situasjon enn veldig mange andre kommuner.

Les også

Fjern eiendomsskatten!

Eiendomsskatten i Lillestrøm kommune har vi øremerket til Idrett, barn, unge, kultur, frivillighet og miljø. Vi har eget e-skatt regnskap slik at du kan se konkret hva din eiendomsskatt går til. De blir ikke borte i det store «drift-sluket». Eiendomsskatten for 2022 ble totalt på rett under 165 millioner som går til nettopp det vi har øremerket det for. Så når Høyre/Frp vil fjerne eiendomsskatten må de finne disse pengene et annet sted med mindre de vil fullstendig rasere idrett, kultur, tilbud til barn og unge, frivillighet og miljø.

Effektivisert

Vi har nettopp hatt et seminar med kommunedirektør om kommunens økonomiske tilstand. Tallene herfra er ikke til tolkning, de er som de er. De viser at vi har effektivisert administrasjonen med 60 mill. siden 2020 og det er ikke mer å effektivisere på uten at det går ut over tjenestene. Så for Høyre/Frp å finne «friske penger», må de ta strukturelle grep. Si opp ansatte i skole, barnehage, tekniske tjenester osv. Eller som jeg tror er mer sannsynlig – privatisere og selge kommunal eiendom, fellesskapets eiendom. Sørumsand kommunehus er ønsket solgt av Høyre. Med det setter man hele frivilligheten i Sørum på gata, et unikt tilbud de har bygget opp med utallige frivillige timer, som brukes av flere hundre barn og ungdom hver uke, ofres for Høyres bunnlinje.

Bestemor på anbud

Under dekke av «valgfrihet» får du full blå-pakke med bestemor, barnehager, skoler, og kanskje flere kommunale tjenester ut på anbud. Slipper man business inn i en kommuneøkonomi, forsvinner pengene på ganske kreative måter. Og som vi har sett her på Romerike, kan formuen bli en slik byrde at barnehageeier ser seg nødt til å flytte til Sveits. Slik undergraver man en kommuneøkonomi som i mange tilfeller ender på Robek-lista. Sånn styrer ikke Arbeiderpartiet.

Bitter ettersmak

Det er lenge til høstens valg og du vil sikkert få flere gulrøtter viftet foran ansiktet. Men husk at ettersmaken kan bli ganske bitter. Valget står mellom skattekutt eller velferd. Vi i Arbeiderpartiet er stolte av å stå for best mulig velferd til fellesskapet i Lillestrøm kommune.

Yngve Lofthus Teigen, formannskapsmedlem (Ap), Lillestrøm