Gå til sidens hovedinnhold

Varsler forsinkelser etter nødmelding fra et tog

Artikkelen er over 2 år gammel

Togtrafikken er nå i gang igjen for fullt, etter at det først var full togstans på Oslo S og redusert hastighet i det sentrale østlandsområdet fredag morgen.

Bane Nor og NSB meldte fredag ved 08.20-tida at Oslo S og det sentrale østlandsområdet var stengt for togtrafikk etter at NSB har mottatt nødmelding fra et tog.

Ved 08.40-tida er trafikken igjen i gang som normalt, opplyser kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB Persontog.

– All togtrafikk er i ngang igjen som normalt, men det vil nok fortsatt være noen følgeforsinkelser en stund framover etter at vi fikk et nødanrop fra en uidentifisert enhet tidligere i dag morges, sier Lundeby til Romerikes Blad.

Han kan ikke si noe om hva nødmeldingen skyldtes.

– Dette kom fra en slags panikknapp som finnes på alle tog, men det er Bane Nor som eier dette systemet, og jeg har ikke fått noe informasjon om hva dette handlet om, sier Lundeby.

– Noen i et toget har trykket på en knapp som utløser et nødanrop. Hvorfor vet vi foreløpig ikke. Da er prosedyren at all togtrafikk i nærheten av Oslo stopper. Så har man vurdert det dit hen at det er trygt å starte trafikken igjen, sier pressevakt Ragnhild Aagesen i Bane Nor til NTB.

Kommentarer til denne saken