Meteorologen: – Kan si at det absolutt blir vårlig til uka

Artikkelen er over 3 år gammel

Nå kommer våren for fullt til Østlandet og Romerike.

DEL

Tirsdag publiserte Meteorologisk institutt et bilde som viser at det på Romerike og ellers på Østlandet går mot vår. Med litt flaks kan det bli opp mot 15 plussgrader enkelte dager.

– Ja, vi kan absolutt si at det blir vårlig til uka, svarer vakthavende meteorolog Vibeke Thyness på spørsmål om våren er i anmarsj.

Hun kan fortelle at deres prognoser ser ut til å gi temperaturer opp mot 10 plussgrader hele neste uke – hvis vi er heldige.

– Det vil bli litt kjølig luft fram til helga og deretter kommer høytrykket fra sørvest. Allerede fra søndag kan vi se slike høye temperaturer, sier meteorologen.

Denne uken vil det fortsatt være litt kjølig, og på onsdag kan det også komme enkelte snøbyger mot kvelden enkelte steder på Romerike.

– Disse ser ut til å komme i grenseområdet til Hedmark, forteller meteorologen.

Dårlig med skiføre

For alle dem som hadde ønsket seg skiføre til påske har meteorologen derimot en dårlig nyhet.

– Det ser skummelt ut med tanke på skiføre, spesielt i lavlandet. Det er god gang i sola som tar mye og når det i tillegg skal være nattemperaturer som ikke går under null, vil det smelte hele døgnet.

På fjellet vil det derimot være muligheter for å gå på ski.

– Her er det såpass mye snø at det skal mye til før det blir borte, men det kommer heller ikke noe påfyll i form av nedbør her heller, sier Thyness.

Artikkeltags