Vårens humanistiske konfirmasjoner avlyst

Over 1000 konfirmanter på Romerike har nå fått avlyst feiringen sin. Om de får feiret senere, er enda usikkert.

DEL

– Det er første gang noe sånt har skjedd, og jeg er veldig lei meg for det, sier styreleder Kaja Lorentzen i Human-Etisk forbund, Nedre Romerike lokallag.

Tirsdag kveld sendte Human-Etisk Forbund ut en mail der de informerte om at alle konfirmasjoner til og med juni er avlyst på grunn av koronaepidemien:

«Takk for tålmodigheten dere har vist i en periode med mye usikkerhet. Mange har tatt kontakt med oss for å få en avklaring på hva som skjer med vårens seremonier. (...) Slik koronasituasjonen har utviklet seg ser vi oss nå dessverre nødt til å avlyse alle seremonier i april, mai og juni».

Muligens feiring til høsten

Etter planen skulle rundt rundt 500 konfirmanter på Nedre Romerike feire dagen i Lillestrøm kultursenter 10. og 11 mai og i juni på Kulturverket Flammen i Nittedal. Totalt er det ca. 1000 ungdommer på Romerike som ikke får feiret den store dagen.

Om de får feiret igjen senere, er enda uvisst.

– Det beste hadde vært om vi hadde fått til et tilbud til høsten, etter skolestart, men det er avgjørende at vi har et sted å være til alle seremoniene. Det er også avgjørende at jeg har folk som kan være med å synge og holde tale. Det er et stort apparat, poengterer Lorentzen til RB.

Hun sier at det er mulig at man kanskje må gjennomføre dobbel konfirmasjon neste år, men at de i forbundet nå jobber kontinuerlig for å finne fram til en eventuell løsning.

– Nå må jeg kaste meg rundt og se hvordan vi kan løse dette på best mulig måte for alle.


Artikkeltags