– Det er mye bedre enn ingenting

Oslo  20180728.
En kraftig regnbygge med vind overrasket mange i Oslo i dag. Bildet er fra Langkaia.
Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Oslo 20180728. En kraftig regnbygge med vind overrasket mange i Oslo i dag. Bildet er fra Langkaia. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det bøttet ned over Romerike lørdag kveld og natt til søndag, men kom det nok vann for å redusere skogbrannfaren og til å hjelpe bøndene?

DEL

Svaret er: Tja.

– På våre målestasjoner på Romerike, var det ved Gardermoen og på Ukkestad (Nannestad) det kom mest nedbør. Der kom det henholdsvis 20 millimeter og 20,6 millimeter siste døgn, og det aller mest kom om natten, forteller statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe ved Meteorologisk institutt.

– Det hjelper i hvert fall midlertidig til å redusere skogbrannfaren og hjelpe landbruket. Det tilsvarer altså 20 liter vann per kvadratmeter, så det blir som å kaste to fulle vannbøtter på hver kvadratmeter, forklarer han.

Han presiserer dog at nedbøren kom ujevnt fordelt i distriktet.

– Ikke alle steder har fått like mye, men det kom bra med påfyll. Det er i hvert fall mye bedre enn ingenting, sier han.

– Hva med den kommende uka? Blir bøndene enda mer fornøyd?

– Det er nok litt for lite regn til at de blir veldig fornøyd. Mandag blir det oppholdsvær og rundt 25 grader. Tirsdag blir det noe varmere, men da kommer det noen regnbyger på ettermiddag/kveld. Det begrenser seg til rundt 5 millimeter. Resten av uka blir det oppholdsvær, selv om det kan komme en og annen skur. Temperaturene vil ligge på mellom 23 og 25 grader, forteller meteorologen.

Artikkeltags