Forbigående gråvær - nå kommer supersommeren, ifølge meteorologene

Av

Et tåketeppe innhyller kysten av Sør-Norge onsdag morgen. I løpet av uka venter meteorologene å se temperaturer over 30 grader.

DEL

[Nettavisen]: Det er tåke i deler av landet i morgentimene onsdag. Tåke er ikke veldig tjukk, og meteorologene venter at den raskt tørker opp i løpet av formiddagen.

Det er ventet varme dager sør og nord i landet de nærmeste dagene. Sør-Norge kan få årets første tropenatt til helga, lyder prognosene. Men det forutsetter at sjøtemperaturen øker litt først.

Varm natt i Båtsfjord

De siste tallene viser at Finnmark nesten fikk landets første tropenatt natt til onsdag. Da var Båtsfjord varmest med 19,5 grader på det kaldeste.

– Det er på kysten vi oftest måler tropenetter, selv om makstemperaturen på dagen gjerne er høyest i innlandet, ifølge Meteorologisk institutt.

Begrepet tropenatt brukes av norske meteorologer om netter hvor minimumstemperaturen er 20 grader eller mer.

Badetemperaturene øker

Tirsdag begynte badetemperaturene å bikke 20 grader flere steder, blant annet ble det målt 21 grader på Sjøstrand og 22 grader på Hvalstrand, begge Asker og 20 grader i sentrum av Sandefjord i Vestfold. Klokka 06 onsdag morgen ble det målt 20 grader på Olavsberget i Porsgrunn, viser oversikten på yr.no.

Artikkeltags