Hei dere der ute, i dag må jeg snakke om noe kjempeviktig!

Jeg er en ung jente med en helt normal kropp. Likevel, som jente i vårt samfunn kommer jeg stadig til å få kommentarer på kroppen og utseende mitt.

«Du er en feit stygg bolle som ingen liker!» Dette var en de første kommenterer jeg fikk om utseende og kroppen min. Jeg var 7 år. Senere har jeg også fått kommenterer på kropp og utseende. Det har satt sine spor, og lenge påvirket det hvordan jeg så på meg selv.

Tråkker oss ned

Men dette gjelder ikke bare meg. Kommenterer som «du er stygg», «du er for feit», «du er en pinne», «du har en kvise», «ingen vil ha deg» og lignende kommenterer har mange jenter jeg kjenner fått gjennom oppveksten. Fremdeles, i en alder av 17 år, opplever vi jenter stadig at andre tråkker oss ned. Det kan være gutter og menn som slenger slibrige kommentarer til hvordan vi ser ut. Men også jenter som tråkker ned andre jenter. Vi måles etter dagens skjønnhetsstandard som er store pupper, stor rompe, liten midje, fyldige lepper, langt hår, og helst hårløs hvis gutter vil ha deg. Dette er ikke realistisk med mindre du får hjelp av kirurgi.

Og så skal man dømme noen for å ta filler? Selv en liten kommentar kan ende opp med å ødelegge en person. Ord tas så seriøst at mange fysisk endrer utseendet sitt for å leve opp til kroppsstandarden. Tall viser at over 8 mill. mennesker bruker Botox for å forandre på utseende. Ungdata undersøkelsen viser at 20 prosent av alle unge kjenner på stress, press og psykiske plager.

Stå sammen!

Jenter, hvorfor står vi ikke sammen og støtte hverandre i stedet for å presse hverandre til å endre oss? Hvorfor lager vi et samfunn der vi ikke kan være naturlige, og ikke bruke forfalskede bilder av hvordan kvinner bør se ut.

Vi jenter må stoppe skjønnhetsstandarden vi har i dag! Ikke bry deg om kroppsfasongen til andre, bry deg heller om de lever godt og sunt. Ikke døm noen for å ta bilder i en singlet - men press heller ikke andre til å ta lettkledde bilder hvis de ikke vil.

La folk trene hvor og hva de vil, og vis at alle størrelser er perfekte. Og viktigst, oppmuntre og hjelp folk som har blitt tråkka ned med ekle og negative kommentarer.