Vant «Skal vi danse»: – Nå skal jeg prioritere familien

FINALISTER: Andreas Wahl og Mai Mentzoni møtte Nate Kahungu og Helene Spilling i finalen.

FINALISTER: Andreas Wahl og Mai Mentzoni møtte Nate Kahungu og Helene Spilling i finalen. Foto:

Av

Nate Kahungu fikk full pott av dommerne. Likevel klarte Andreas Wahl å overbevise seerne.

DEL

(Nettavisen): Etter 101 dager med dansing, 12 sendinger og en nervepirrende finale med hele tre danser, var det til slutt Andreas Wahl og dansepartner Mai Mentzoni fra Fetsund som stakk av med seieren av «Skal vi danse» 2020.

– Alt vi har opplevd, alt vi har gitt slipp på og droppet for å få til det her. Alt vi har snakket om, alt vi har jobbet med er det som går gjennom hodet mitt nå, sier Wahl til Nettavisen.

Helt fra start har Andreas Wahl vært en storfavoritt blant seerne, noe han nok en gang beviste lørdag kveld.

Etter dommernes poengsum å dømme var det Nate Kahungu de mente er blitt den beste danseren under årets «Skal vi danse», og ga han høyest poengsum i finalen. Seerne mente imidlertid noe helt annet, og stemte rett og slett favoritten Wahl til topps.

– Dommerne er jo fagpersoner mer enn de hjemme. Jeg synes Nate og Helene har vært helt rå. Uten tvil i kveld med bare tiere fra dommerne. Jeg er helt sikker på at vi kommer til å få se mer av de to, sier Wahl til Nettavisen og legger til at det er en god følelse at de der hjemme stemte han frem på tross av det.

Deilig å komme hjem

Selv om Wahl flere ganger har uttrykt stor glede over å få delta i «Skal vi danse», noe også vinnerbrølet beskrev i finalen, er også gleden over at det hele er over også stor.

Til TV 2 tidligere denne uken kunne Wahl innrømme at det har vært tøft på hjemmebane gjennom «Skal vi danse»-deltakelsen. Til Nettavisen kunne han også fortelle at samboeren har fått dansekonkurransen ganske «opp i halsen» ettersom han har vært så mye borte.

– Det skal bli godt å tilbringe tid med familien igjen. Jeg har nesten ikke sett dem siden «Skal vi danse» startet, sa han til Nettavisen og la til at han ikke kom til å fortsette å danse på en stund.

Lørdag kveld hyllet han også familien og understreket flere ganger at han gledet seg til å komme hjem til dem.

– Jeg har vært mye borte. Jeg har prioritert å danse, og nå er veldig klar for å prioritere å være hjemme, sier han til Nettavisen.

SEIERSDANSEN: Andreas Wahl og Mai Mentzoni Showdans overbeviste alle med sin showdans til Cezinandos «Håper du har plass». Foto: Espen Solli (TV 2)

SEIERSDANSEN: Andreas Wahl og Mai Mentzoni Showdans overbeviste alle med sin showdans til Cezinandos «Håper du har plass». Foto: Espen Solli (TV 2)

Tapte to ganger

Det er få deltakere av «Skal vi danse» som kan gå ut av konkurransen å si at de har opplevd absolutt alt. Til og med å ryke ut to ganger.

Tidligere denne sesongen røk nemlig Nate Kahungu og Helene Spilling ut av konkurransen i en duell mot Michael Andreassen. På grunn av stemmetrøbbel hos kanalen fikk de en ny sjanse, som har vist seg å virkelig betydd alt for paret.

Med det har også kritikken haglet mot danseparet de sisteukene, der flere blant annet har ment at Kahungu ikke er en fullverdig finalist etter å ha røket ut. Det la imidlertid ikke Kahungu og Spilling gå utover motivasjonen og dansegleden.

– Jeg følte litt på det da vi kom inn igjen, om det var riktig, og hva de andre konkurrentene egentlig tenkte om det. Men så synes jeg Nate fortjente den sjansen, og når man ser på hva vi har levert i etterkant så viser det bare at det var riktig at vi fikk komme inn igjen, uttalte Spilling til Nettavisen tidligere denne uken.

ARGENTINSK TANGO: Nate Kahungu og Helene Spilling fra Gjerdrum danset argentinsk tango som sin første dans. Foto: Espen Solli (TV 2)

ARGENTINSK TANGO: Nate Kahungu og Helene Spilling fra Gjerdrum danset argentinsk tango som sin første dans. Foto: Espen Solli (TV 2)

Fikk støtte fra konkurrenten

Også finalekonkurrenten Andreas Wahl gikk tidligere denne uken ut å støttet Nate Kahungu. I et intervju med Nettavisen mener Wahl at kritikken bygger på konspirasjonsteorier.

– I alle situasjoner der mange bryr seg, er det veldig åpent for konspirasjonsteorier. Og mange bryr seg om «Skal vi danse». Det har vært mye sånt, at noen blir favorisert, at dommerne har favoritter, alt mulig sånt. Man har veldig lyst til å finne en annen sammenheng enn den som faktisk er der. Og dette er en av de teoriene, uttalte Wahl til Nettavisen.

I forkant av finalen var begge finalistene svært spente før finalen.

– Jeg er skikkelig nervøs, men føler at vi nå har gjort det vi kan gjøre. Så nå er det bare å håpe på det beste, sa Kahungu til Nettavisen før den store finalesendingen starter.

Wahl uttalte på sin side at han hadde nervene under kontroll.

– Jeg har veldig lyst til å danse som om det er det siste jeg gjør, også håper jeg at det er bra nok, sa han til Nettavisen.


Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken