Innrømmelsen kom den tidligere vannverkssjefen med da lagdommer Bernt Krohg på rettens første dag av ankebahdnlingen spurte om han erkjente starffeskyld i det hele tatt for noen av alle forholdene Økokrim har tiltalt ham for.

– De to firehjulstrekkerne – de tar jeg ansvar for, sa Henriksen.

Firehjulingene det er snakk om leide Henriksen av medtiltalte Hallvard E. Aanonlis selskap sommeren 2003. Vannverket betalte 200.000 kroner i forskudd for leien.

Da leieperioden var over sørget Henriksen for at Aanonli solgte dem videre til et av sønnens selskaper for 26.000 kroner. Firehjulingene var ikke brukt i det hele tatt.

53 tiltalepunkter

Den såkalte vannverkssaken startet på ny i retten i dag.

Den tidligere vannverksjefen Ivar T. Henriksen innrømmet skyld på ett tiltalepunkt, men for øvrig erklærte han seg ikke skyldig etter tiltalen som omfatter 53 tiltalepunkter.

Henriksen er tiltalt for grov korrupsjon, grov utroskap og forsikringssvindel. Saken knytter seg til systematisk tapping av de interkommunale selskapene Nedre Romerike vannverk og Sentralrenseanlegget RA 2.

14 uker

Henriksen ble i tillegg til åtte års fengsel dømt til å betale over 62 millioner kroner i erstatningen til Nedre Romerike vannverk og Sentralrenseanlegget RA-2.

Også Henriksens sønn, to forretningsforbindelser og entreprenørgiganten Peab sitter på tiltalebenken.Eidsivating lagmannsrett har satt av 14 uker til ankebehandlingen.