Gå til sidens hovedinnhold

Klar beskjed fra kommunene: – Det er fortsatt vanningsforbud

Artikkelen er over 2 år gammel

Til tross for at situasjonen ser lysere ut, opprettholdes vanningsforbudet i flere kommuner.

Tirsdag kunne Romerikes Blad bringe nyheten om at reservevannkilden Nannestad kommune har fått i stand på rekordtid, gjør at vannkrisen der virker å være avblåst.

Likevel går Nannestad sammen med Ullensaker kommune nå ut og fastslår at vanningsforbudet opprettholdes.

– Selv om situasjonen har bedret seg er den fremdeles alvorlig og vi oppfordrer til fortsatt forsiktighet. Vanningsforbudet gjelder inntil annen beskjed blir gitt, skriver kommunene i en pressemelding.

Tar høyde for problemer

Nannestad kommune produserer nå cirka 70 % av vannbehovet sitt gjennom den nye grunnvannskilden på Nordmoen. Dette er med på å bedre situasjonen i begge kommuner.

Les også

Åpnet ny reservevannkilde: – Det vil aldri bli vannkrise igjen

– De tekniske installasjonene på Nordmoen er nye, og har ikke blitt permanent etablert. Av den grunn må vi ta høyde for at det kan forekomme tekniske problemer i en eventuell overgang til vinterdrift av anlegget. Vanningsforbudet må opprettholdes inntil videre, slik at vi tåler en tørr høst om det er det vi har i vente, fastslås det i pressemeldingen.

Skryter av innbyggerne

Den tørre sommeren har ført til at innbyggerne har levd med vanningsforbud over lengre tid. De aller fleste har respektert dette forbudet og det har vært med på å gjøre situasjonen litt lysere.

– Innbyggerne i Ullensaker og Nannestad har gjort en fantastisk innsats for å redusere vannforbruket. Kommunene retter en stor takk til alle våre innbyggere som har bidratt til at vi fremdeles har tilgang på drikkevann og vann til nødvendige formål.

I Ullensaker jobbes det mot åpning av nytt vannbehandlingsanlegg som skal ligge ved Hurdalssjøen. Den vil få kapasitet på levering til 80-100.000 mennesker. Hvis alt går etter planen skal det stå klart i november.

Kommentarer til denne saken