Gå til sidens hovedinnhold

Vann og 20 tonn salt skal redde VM-løypene

Artikkelen er over 2 år gammel

Mildværet kan ødelegge for arrangøren av alpint-VM i Åre. Værprognosene og 20 tonn salt gjør at VM-sjefen holder seg rolig tross trusler om regn og plussgrader.

– Det er mye bedre med regn enn temperaturer rundt null. Rundt null fryser ikke snøen og saltet biter ikke, sier Hans Olsson til TT.

Det lyder ikke som særlig bra forutsetninger for et alpint-VM. Spesielt ikke når snøen i kvinnenes storslalåmtrasé er blitt som «strøsukker» som Hans Olsson beskrev den.

Foran mennenes kombinasjonsslalåm hadde man begynt å preparere deler av bakken med maskiner. Snøen ble revet opp, og det ble forsøkt å redde den med bruk av vann og salt.

Tanken var at løypa skulle fryse til og bli steinhard. Mildværet slo til, og underlaget ble dårligere og dårligere. Det gjorde at de siste startende fikk «umulige» forhold, og flere av de beste fartskjørerne var sjanseløse til å forsvare sine gode posisjoner fra utforrennet.

– Det var ikke det vi hadde ønsket selv om avgjørelsen var tatt ut fra vær og fakta. Bakken er ikke ødelagt og med vann og salt vil det forhåpentlig bli bra forhold, sier Olsson.

Samtidig er det varslede mildværet kanskje det beste som kunne ha skjedde akkurat nå.

Onsdag var det heldigvis ingen VM-konkurranser i bakkene. Over 50 frivillige jobbet med å få bort løssnøen i VM-løypene. Andre jobbet med vannslanger og salt.

– Vi hadde 20 tonn salt på plass og brukte kanskje rundt to tonn foran kombinasjonsslalåmen og lagkonkurransen, sier Olsson.

Torsdag ettermiddag går kvinnenes storslalåm, mens mennenes storslalåm går fredag kveld. Lørdag formiddag er det slalåm kvinner, mens søndag formiddag er det mennenes tur i slalåm.

Kommentarer til denne saken