MDG inne for første gang

INNE FOR AKERSHUS: Rasmus Hansson ligger an til å bli MDGs første representant fra Akershus. Foto: Rune Fjellvang

INNE FOR AKERSHUS: Rasmus Hansson ligger an til å bli MDGs første representant fra Akershus. Foto: Rune Fjellvang

Artikkelen er over 2 år gammel

Miljøpartiet De Grønne får 4,6 prosent i målingen RB presenterer i dag. Rasmus Hansson ligger dermed an til å bli partiets første representant fra Akershus.

DEL

– Dette er i tråd med det som skjer over hele landet, konstaterer Hansson, som er nasjonal talsperson for MDG.

Hansson har i inneværende periode sittet på Stortinget som representant for Oslo. Ved høstens valg er han listetopp i Akershus.

Moderne kollektivløsninger

– Denne målingen viser at det blir flere av de velgerne jeg gjerne vil representere, og det er folk som vil ha et helt nytt nivå av forpliktelser og ambisjoner for å utvikle Norge til det grønne samfunnet vi er nødt til å bli og som vi også har en fordel av å bli, slår Rasmus Hansson fast.

Han trekker fram et bedre kollektivtilbud som en nøkkelsatsing i så måte.

– Det handler både om å få et langt bedre busstilbud på tvers på Romerike og om å få bygget Romeriksbanen. Akershus trenger moderne kollektivløsninger som er fornuftige også i 2050, sier Hansson.

Rydde opp i atomavfall på Kjeller

Ivaretakelse av natur, boliger og tettsteder folk trives i og gode klimaløsninger lokalt er andre stikkord for MDG.

– I tillegg vil vi rydde opp i atomavfallet og fortsette satsingen på teknologi på Kjeller, for å nevne noe. Og vi vil ikke skifte politikk for å tekkes velgerne. Det skiller oss fra mange av de andre, sier førstekandidaten.

– RBs valgekspert Svein Tore martinsen mener det er en utfordring for MDG at velgerne er lite lojale at og partiet har ikke noe stort grunnfjell å falle ned på?

– Jeg er lite bekymret for dette lojale velgere-begrepet, rett og slett fordi vi er et veldig nytt parti. Det er nærmest en selvfølge at det er en viss dynamikk blant velgerne. Det viktigste er at velgermassen vokser, og jeg ser jo for meg at også vår velgermasse vil bli mer stabil etter hvert, sier Rasmus Hansson til Romerikes Blad.

Artikkeltags