Det var under en skoledebatt på Nes videregående Hussaini beskyldes for å ha sagt at «Frp jubler når barn drukner i Middelhavet», skriver Raumnes.

Dette kom innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug for øre. Hun rykket ut på Facebook, beskyldte Hussaini for løgn og sa at «nok er nok».

Selv avviser Hussaini å ha kommet med uttalelsen under skoledebatten.

– Nå er det på tide at Listhaug slutter og lyve. Vi har en statsråd som har kommet med en grov løgn om meg, uten noen form for bevis. Det er ille nok i seg selv, men det som er veldig alvorlig er etterspillet til denne saken.

Hussaini mener at Listhaugs kommentar har utløst en rekke trusler.

 

– Sylvi Listhaug bruker løgnen til å sverte meg, og gjennom sine uttalelser har hun aktivisert miljøer som sjikanerer og sender meg drapstrusler.

Han forteller at noen av truslene har blitt politianmeldt.

– Politiets anbefaling er blant annet at jeg må være mindre aktiv i valgkampen, at jeg aldri kan oppgi hvor jeg er og at jeg kan ikke gå alene. Det gjør det vanskelig for meg å drive valgkamp, fordi det rett og slett er skummelt.

Alvorlige anklagelser

– Avviser du kategorisk at du har sagt noe i retning «FRP jubler når barn drukner i middelhavet», enten i denne debatten eller i andre?

– Vi har ikke sagt noe i skoledebatten om det. Vi har kun kritisert Frp fordi de ønsker å trekke båtene fra middelhavet når vi vet at de redder masse mennesker.

Det ble i avisa Raumnes hevdet at det eksisterte video fra debatten, men ingen har foreløpig klart å dokumentere det omstridte utsagnet.

Frp mener Sylvi Listhaug har hatt nok belegg for å kunne kommentere Hussainis angivelige uttalelse, og viser til andre som var til stede under debatten:

– Når Hussainis uttalelse har blitt bekreftet fra FpU, flere fra borgerlig side og uavhengige kilder, så ser vi ikke noe galt i det, sier Espen Teigen, politisk rådgiver til Sylvi Listhaug.

Han påpeker at det er leit at AUF-lederen i senere tid har mottatt drapstrusler.

– Men Listhaug mottar trusler hele tiden. Det er dessverre slik norsk debattklima har blitt. Det er forferdelig at både han og Listhaug mottar drapstrusler. Men vi kan ikke holde munn av den grunn, sier han.

 

KrfU: – Han sa det

Teigen refererer blant annet til Julia Sandstø fra KrFU som var tilstede under debatten.

– Jeg satt i panelet og er bombesikker på at jeg har hørt det. Jeg tjener ikke noe på å forsvare FpU, men dette stemmer, dette er sant, og da må jeg få lov å kritisere debattkulturen. Han er 30 år og ungdomskandidat, det går ikke an å holde på sånn, sier Julia Sandstø, leder for KrFU Akershus til Romerikes Blad.