Mads (30) blir yngstemann

Artikkelen er over 3 år gammel

Mads Sander blir yngste representant i det nye kommunestyret i Gjerdrum. Han fylte 30 år i sommer og er MDGs enslige svale.

DEL

11 kvinner og 14 menn har fått plass i Gjerdrum kommunestyre 2015-19. Ikke en eneste folkevalgt er i aldersgruppen 18-29 år.

Aps veteran Ingrid Kristiansen (66) blir eldste folkevalgte i bygdeforsamlingen.

Mads Sander fikk den 19. plassen av de 25.

LES OGSÅ: Vil forhandle med alle andre enn Høyre og Frp

Gratulerer Sp

Han er selvsagt fornøyd med at MDG vant et mandat:

– Målet var ett mandat, håpet var to. Vi gleder oss også over å se at sentrumspartiene i all hovedsak gjorde det bra og vil spesielt gratulere Sp med et godt valg. All honnør for en flott gjennomført valgkamp, hvor nettopp Sp opererte med en positiv tone, et godt hakk over flere av de andre partiene. Vi har notert Aps frierier til MDG og Sp tidligere, og tar gjerne en prat for å se hva vi kan oppnå i et slikt samarbeid.

Jordvern

– Hva vil dere kreve ?

– En mer grønn politikk. MDB ønsker for eksempel ingen ny hovedferdselsåre og fylkesvei øst for Ask, blant annet av hensyn til jordvernet. Jeg synes vi bør få en plass i formannskapet.

– Er det helt uaktuelt å samarbeide med H og Frp?

– Hvorvidt Høyre er interessert i å snakke med oss vet jeg egentlig ingenting om, men vi går helt sikkert ikke inn i noe samarbeid med Frp og oppfordrer i så måte Høyre til å se mot sentrum, for et samarbeid.

– Det er trolig lite aktuelt siden deres forhold til Frp synes å være god.

Ordfører Anders Østensen er skuffet over at ingen listekandidater under 30 år har fått fast plass.

– Vi hadde fokus på dette i nominasjonsprosessen men lykkes ikke. Veldig mange av de unge bor utenfor Gjerdrum i forbindelse med studier i en periode.

Slik blir Gjerdrum kommunestyre de neste fire årene:

  • Arbeiderpartiet (8): Anders Østensen, Marianne Ecker, Ole Harald Slemdal, Ingrid Eskild, Ingrid Kristiansen, Ivar Aamodt, Jon Terje Larsen, Kari Skolseg
  • Høyre (7): Jane Barbro Hellegjerde Aambakk, Hanne Huser, Carl Erik Næss, Jo Daniel Liseth, Erik Brennmoen, Ole Thomas Fladby, Ann Kristin Moholt Berge.
  • Senterpartiet (4): Leif Haugland, Knut Bakken, Gunnhild Huser, Nina Katrine Oserud Bentzen
  • Fremskrittspartiet (2): Lars Gustav Monsen, Tone Simarud Antonsen.
  • Venstre (2): Lars Peder Nordbakken, Geir Arild Havenstrøm
  • KrF (1): Dagrun Agnete Ødegaard
  • MDG (1): Mads Knudsen Sander

Artikkeltags