Gå til sidens hovedinnhold

«Gulleplet» til Nannestad-lærer

Artikkelen er over 4 år gammel

«Gulleplet» ble tildelt IKT-lærer Barbara Anna Zielonka fra Nannestad videregående skole i formiddag.

Det er Norsk Pedagogisk Dataforening som årlig deler ut «Gulleplet» på Nasjonal konferanse om bruk av IKT i utdanning og læring. Prisen består av et grafisk trykk og en pengesum. I morgen holder Zielonka prisvinnerforedrag om undervisningsfilosofien sin på konferansen.

- Vi er kjempestolte, sier rektor Per Bjarne Elle i en melding til Romerikes Blad.

-Klasseromsfellesskap viktig

I juryens uttalelse heter det følgende: "Årets Gulleplevinner legger stor vekt på pedagogisk bruk av IKT, gode relasjoner lærer­/elev som styrker klasseromfelleskapet, variert og innovativ undervisning, blandet læring og prosjektbasert undervisning. Videre setter prisvinneren elevmedvirkning (og ansvar) og tverrfaglighet i fokus. Hun har tro på at mer elevstyrt undervisning fører til mer læring og bruker innovative og stimulerende metoder i klasserom­Interessert i ressursutnyttelse og kunnskapsdeling.

"Genious Hour"

Siste prosjekt heter "Genius Hour": Elevene får velge hva de har lyst til å jobbe med/lære om , men det må gjøres på engelsk Elevene finner sine egne eksperter (de må bruke vennekrets, familiekrets, sosiale medier)­ elevene bruker Facebook og Twitter for å finne eksperter og lage eget nettverk. Elevene må lage gode problemstillinger. Elevene må opprette egen blogg\ digital dokumentasjon av hele prosjektet Elevene må presentere sluttprodukt­video og dele dette produktet med andre (deling på youtube/hjemmesider/blogger)

- Læring og verdensforståelse

Årets vinner har tro på at bruk av Kompetanser for det 21. århundre (21st century skills) vil hjelpe elevene, og utnytte læring i sammenheng med den verden vi lever i. Hos årets vinner  får elevene oppgaver som setter fokus på kreativitet, IKT kompetanser, innovasjon, borgerskap, kritisk tenking og problemløsning.

Fredag holder Zielonka foredrag på konferansen, som går av stabelen i Trondheim.

Kommentarer til denne saken