Les også

Børsen: LSK-Molde: Her kroner de en vanvittig sluttspurt

** Se Studio Åråsen etter kampen med aktørene og våre eksperter **

Molde leder Eliteserien med fire poeng før søndagens kamp mot LSK. På sine seks første bortekamper har de tatt 12 poeng.

– De har et voldsomt toppnivå, men fotball er fotball. Vi må gjøre vårt for å eliminere bort styrkene til Molde selvfølgelig. Også er det et lag som vi må klare å angripe selv også. Du må ha ballen selv, hvis ikke så vil de få lov til å spille litt på samme måten som Vålerenga gjorde mot oss i andre omgang. Vi var der hvor ballen hadde vært hele tiden, sier LSK-trener Bakke.

Men det var ikke det som var planen før møtet med Vålerenga.

– Vi hadde en ambisjon om å eie ballen da vi dro til Oslo også. I førsteomgang var vi skarpe, tok dem på overganger og straffet dem. Men etter pause ble vi rett og slett bare nedspilt, erkjenner Bakke.

RB TV: Før avspark: Her får du siste nytt før avspark mot Molde

Les også

Dette er et lag å bli glad i

– Bare å «gønne» på

Han håper å unngå det søndag kveld.

– Nå er vi på Åråsen, og det er ny ball og nye muligheter. Vi starter klokka på null og er uthvilte. Da er det bare å «gønne» på. Så får vi se hvor lenge det holder. Det må være vår ambisjon hver gang vi går utpå der. Vi går utpå for å vinne hver gang, så får vi svar på hvor lenge det vil holde mot det som for øyeblikket er Norges beste lag, sier treneren.

Bakke mener det er avgjørende å være offensive i tankegangen med tanke på framtida.

– Hvis vi skal bli et lag som utvikler spillere som skal tørre å spille med akkurat den riktige dosen med risiko opp mot gevinst og holde distansen i 90 minutter pluss tillegg, så må vi eie en del av kampbildet selv. Skal vi lykkes med den ambisjonen, så må vi ut å gjøre det i kamper også. Ikke naivt, men med sunn fornuft.

Det er liten tvil om at han ser fram til å møte Molde.

– Vi gleder oss voldsomt til denne kampen. Gleder oss som noen unger til å måle krefter mot den gjengen der.

** Studio Åråsen etter kampen med aktørene og våre eksperter på rb.no fra 21.00 **

Les også

Et topplag med mye å lære: Smålig av Fagermo å rakke ned på LSK fordi hans eget lag mislyktes

– Må ha en topp dag

Han vet at det kan bli tøft, og vet at søndagens gjester har mye å komme med både fra start og underveis i kampene.

– De har et register å spille på, og de begynner å få folk på plass. Det gjør at de kan endre et kampbilde med byttene sine. Trenger de fysikk så bytter de inn det. Trenger de bakromstrussel, så bytter dem inn det, sier Bakke.

Serielederen tidligere reist fra både Tromsø (3-3), Mjøndalen (0-0) og Sarpsborg (0-1) uten full pott. De har vist at de er mulig å komme på talefot med.

– Vi må ikke hausse dem opp for mye. Tabellen juger ikke, men Molde har tunge dager de også. De tapte borte for Sarpsborg. Så det er absolutt mulig. Men vi må ha en topp dag for å få med oss noe mot et så bra lag som Molde er nå, sier han.

Brukbare resultater mot Molde

LSK har historisk sett en god hjemmestatistikk mot moldenserne med 18-11-11.

Men også i nær fortid når Molde har vært et av landets beste lag, har LSK slått bra ifra seg mot de blåkledde.

På de fem siste hjemmekampene står det 2-1-2.

De to seirene kom i 2015 (2-1) og 2016 (1-0). Forrige seier mot Molde er semifinalen i 2017 da LSK vant 3-0 på Molde stadion.

PS! Josef Baccay kommer tilbake fra utlånet i Kongsvinger. Låneavtalen varte i fire kamper, og den blir ikke forlenget. Baccay var på banen i to av de fire kampene for Kongsvinger.

** Studio Åråsen etter kampen med aktørene og våre eksperter på rb.no fra 21.00 **