Byggmagasinet på Romerike - Kommersielt innhold

Eie eller leie?

Ramirent har svaret!

Hvorfor eie når du kan leie? Ramirent har alt av maskiner, utstyr og verktøy du kanskje bare trenger nå og da. Med på kjøpet får du også kvalifiserte råd fra erfarne fagfolk – da kan du være trygg på at prosjektet ditt går som en drøm!

Adresse 
Hvamsvingen 20, 2013 Skjetten

Åpningstider
Mandag – fredag: 07:00 – 16:00


https://www.ramirent.no/
Tlf: 40 10 82 00
hvam@ramirent.no
Følg oss på Facebook!

Ramirent er landets ledende utleier av maskiner, verktøy og utstyr. Hver dag bistår de huseiere, bedrifter og entreprenører med alt fra mindre hageprosjekter til større infrastrukturprosjekter. Det gjør de ved å forstå kundens behov, gi gode råd om valg av utstyr og sørge for kvalifisert opplæring.

Det landsdekkende selskapet har i dag mer enn 40 avdelinger i Norge. Én av de største finner du Skjetten. På kundesenteret i Hvam-krysset ved E6 mellom Oslo og Gardermoen er det en voldsom strøm av kunder fra Romerike som kommer inn for å leie utstyr.

Avdelingsleder Erik Nerbøvik Stensby og selger Malin Myhren forteller om hektiske dager for avdelingens sju medarbeidere.

– Noen er usikre på hva de trenger og har kommet innom for gode råd om valg av maskin. Andre vet akkurat hva de skal ha, forteller Myhren.

Selv om kundespekteret er stort, er produktspekteret til Ramirent enda større. Hjullastere, gravemaskiner og valser. Minigravere og andre mindre anleggsmaskiner. Stillas, lifter og annet løfteutstyr. Slipemaskiner, meisler, bormaskiner og annet elektrisk verktøy.

Her skal det litt til å ikke finne det du trenger!

– Vi har utstyret du bare har behov for nå og da. Det er mye rimeligere og mer praktisk å leie det når du faktisk har bruk for det. Da slipper du å tenke på lagring og vedlikehold selv, mener Myhren.

Fordi avdelingen på Hvam holder til i samme bygg som hovedkontoret til Ramirent og hovedlageret for store anleggsmaskiner og lifter, har de også et solid utvalg av blant annet hjullastere, gravemaskiner, valser og lifter.

– Mange tror vi bare har flest større entreprenører som kunder. Sannheten er at det er minst like mange små bedrifter og privatpersoner som kommer til oss. Hos Ramirent er alle velkomne innom uansett hvor lite eller stort prosjektet er, understreker avdelingsleder Stensby.

Hos Malin Myhren og Per Olav Hansen i Ramirent på Hvam får du både produktene du trenger og smidig service med et smil.

Smidig service med et smil

Det er ikke bare det brede produktspekteret som gjør at kundene kommer til Ramirent. De setter også veldig stor pris på den gode servicen de får. For Ramirent er målet er alle skal forlate butikken med det riktige utstyret for å kunne gjøre jobben skikkelig.

– Det er ikke alltid like enkelt å vite hva som skal til for gjøre en jobb. Likevel skal det være enkelt å komme til oss i Ramirent, understreker Stensby.

Med sitt nye slagord «smidig service med et smil» kan du alltid være trygg på møte hyggelige fagfolk som forstår ditt behov og som gjerne gir gode råd – enten du skal gjøre jobben selv eller ikke.

– Hvis du er nysgjerrig på hva vi har, er det bare å komme innom for en uforpliktende titt og veiledning, oppfordrer Myhren.

Det er for tiden stor byggeaktivitet på nedre Romerike, med blant annet en storstilt boligbygging på gang i Bjørkelangen sentrum. For å kunne være enda mer synlige og leveringsdyktige i det lokale markedet, har Ramirent inngått et samarbeid med Aurskog Høland Bygdeservice.

– Vi ønsker å være med der det skjer. Selv om vi tilhører en stor og landsdekkende aktør, er det de små og mellomstore prosjektene i det lokale markedet som kanskje er aller viktigst for oss, påpeker Stensby.

Aurskog Høland Bygdeservice er et samvirkeforetak bestående av gårdbrukere og andre selvstendig næringsdrivende med høy kompetanse på blant annet gravearbeider. Selv om de tidligere har drevet med utleie av utstyr, vil det bli i en helt annen skala med Ramirent på laget.

– Utstyrsparken er basert på lokal etterspørsel og behov, men Ramirent har et meget godt logistikknettverk som Aurskog og Høland Bygdeservice vil få full tilgang til. Dermed kan vi levere alt det riktige utstyret både raskt og effektivt der kunden er, understreker Stensby.

Han mener Aurskog Høland Bygdeservice kjenner lokalmiljøet sitt veldig godt, og er overbevist om at samarbeidet vil være noe alle er tjent med, ikke minst kundene.

– Ramirent leier ut utstyret, Aurskog Høland Bygdeservice leier ut kompetansen. Den store vinneren er kunden, sier Stensby.

Ramirent løfter kundene til nye høyder. 

På riktig kurs

Hos Ramirent på Hvam kan du leie nytt og godt vedlikeholdt utstyr som gjør at du kan fokusere på selve jobben, samtidig som du sparer både tid og kostnader.

– Hver gang en maskin blir returnert etter utleie gjennomføres grundige inspeksjoner, vedlikehold og klargjøring før neste utleie. Dessuten fornyer vi utstyrsparken på årlig basis, slik du alltid har en nyere maskin som fungerer som den skal, sier Myhren.

Ramirent har ikke bare det riktige utstyret du trenger. Her får du også opplæring i riktig bruk. I tillegg til god veiledning, Gjennom Ramirent-skolen kan de tilby en rekke kurs innen blant annet fallsikring, personløfter, stillasmontering og klatring i mast.

– Vi ønsker gjerne å dele vår kompetanse med kundene, samtidig som kursene gir muligheten til å bli bedre kjent med oss og våre produkter. Ramirent har egne instruktører som reiser rundt og holder kurs lokalt for alt fra privatpersoner til bedrifter og skoleklasser regelmessig gjennom året, forteller Stensby.

Han mener at en av fordelene med å være en del av en landsdekkende aktør, er at de har tilgang til både kompetanse og utstyr. Fordi Ramirent sin avdeling på Hvam også er lokalisert i samme bygg som både hovedkontoret, kan de tilby enda litt mer.

– Vi er en av få avdelinger med egen liftbil, i tillegg til det bredeste utvalget innen anleggsmaskiner, lifter og fallsikring. Vi tilbyr også et stort utvalg produkter av Ramirents egenutviklede konsept for veisikringsutstyr. Maskinparken vår blir også stadig grønnere, og vi har i dag blant annet flere elektriske anleggsmaskiner, forteller Myhren.

Alle som jobber i Ramirent har høy faglig kompetanse og stor kunnskap om produkter og løsninger. Selv om den serviceinnstilte og løsningsorienterte gjengen på Hvam består av både kvinner og menn, jobber de en bransje med stort kvinneunderskudd.

Ramirent på landsbasis er intet unntak, hvor det i dag jobber 30 kvinner og 365 menn. Derfor har de etablert et eget kvinneforum for alle kvinner som jobber i selskapet.

– Det skal ikke være en "dameklubb", men et trygt og godt arbeidsnettverk hvor vi både kan dele erfaringer og bidra til økt bevisstgjøring om at en bedre kjønnsbalanse er viktig både for miljø, trivsel og lønnsomhet, sier Malin Myhren.

Uansett om prosjektet ditt er lite eller stort, har Ramirent utstyret du trenger. Da er du ikke bare garantert sikker og effektiv utførelse av jobben, men også smidig service med et smil.

Noe av det du kan leie hos Ramirent

Anleggsmaskiner
Alle typer anleggsmaskiner fra en rekke kvalitetsleverandører.

Byggmaskiner
Et stort utvalg av mindre maskiner og utstyr for bygg- og anleggsprosjekter.

Elektro
Elektroutstyr til alle slags prosjekter og events.

Heiser og klatrestillaser
Heiser og klatrere som gjør adkomsten til prosjekter enklere.

Lifter
Lifter i alle kategorier, slik at du kan jobbe sikkert i høyden.

Byggvarme og tørking
Alt utstyr for varme og tørk av små og store bygg.

Stillas og tak-over-tak
Spesialtilpassede løsninger for alle typer prosjekter.

Modulløsninger og containere
Midlertidige byggmoduler, skoler og barnehager.

Veisikring
Egenutviklet produktkonsept tilpasset små og store veiprosjekter.

Se video om veisikring:

Ramirent AS

  • Norges største og ledende aktør innen utleie av maskiner og utstyr.
  • Totalleverandør som samarbeider med aktører i næringer som landbruk, bygg og anlegg, industri, offentlig sektor, verft og det private markedet.
  • Selskapet ble etablert i 1955 og har nærmere 300 utleiesentre i 10 land – Norge, Sverige, Danmark, Finland, Estland, Latvia, Litauen, Tsjekkia, Slovakia og Polen.
  • I Norge er Ramirent representert med 42 kundesentre og har 420 ansatte.
  • Ingen oppdrag er for store – ingen er for små.