Byggmagasinet på Romerike - Kommersielt innhold

Det smarteste valget av elektriker

Enten de monterer enkle stikkontakter eller installerer avanserte smarthus, kan du være trygg på én ting – jobben utføres av dyktige fagfolk som alltid har et smil på lur. Det har gjort Bravida Romerike til en etterspurt elektriker blant kunder i hele distriktet.

Adresse
Balder Allé 2, 2060 Gardermoen

Åpningstider
Mandag – fredag: 07:00 – 15:30


https://www.bravida.no/
Tlf: 63 92 87 90
romerike@bravida.no
Følg oss på Facebook!

Bravida er et av Nordens største entreprenørkonsern innen fagområdene elektro, rør og ventilasjon. Hver dag jobber de med installasjon og vedlikehold av anlegg for energi, varme, kjøling, vann, ventilasjon og sikkerhet. Kort sagt – alle funksjoner som gir bygninger liv.

Bravida vil være der kundene er. Målet er å ha de mest fornøyde kundene og være størst de lokale markedene. Derfor har de skapt en desentralisert organisasjon med virksomheter fordelt på rundt 140 steder i hele Norden. Av disse finner vi 35 i Norge, blant annet på Romerike.

– Bravida har lang fartstid på Romerike, og har i mange år hatt en avdeling på Jessheim. I desember 2016 kjøpte konsernet selskapet Moelven Elektro, som med det ble til Bravida Gardermoen. De to avdelingene ble deretter slått sammen til Bravida Romerike i juli 2018, forteller Håkon Breen Vinge.

Avdelingslederen har vært med helt siden Moelven Elektro ble etablert i 2000. Siden den gang har det skjedd mye. Det som startet med tre mann har blitt til 70 medarbeidere, og oppdragene blir stadig større.

– Selv om vi har blitt ganske store, ønsker vi likevel å være «små». Det betyr at vi skal være en elektriker for alle, om det så bare er for å montere en stikkontakt, sier Vinge.

Det er for tiden hektisk byggeaktivitet på Romerike, med blant annet en storstilt utbygging på Gardermoen lufthavn og mye boligbygging på Jessheim. Bravida Romerike jobber med alt som har med elektro å gjøre –fra belysning og varme til smarthus, alarmer og brannforebyggende el-kontroll.

– Vi har rammeavtaler med blant annet lokale kommuner, A-hus og Avinor. Daglig har vi rundt 25 mann som jobber på Avinor Oslo lufthavn. I tillegg har vi avdelinger for både småservice og litt større prosjekter, sier Vinge.

Bravida Romerike jobber også mye for husleverandører som Norgeshus og andre boligutbyggere.

– Blant annet holder vi nå på med et større boligprosjekt for Norgeshus Jos Bygg på Eidsvoll, hvor det skal bygges i flere år fremover. Her utfører vi alt fra utendørs elektrisk infrastruktur til all elektroinstallasjon på inne i boligene, forteller Vinge.

Hos Bravida Romerike er humøret alltid på topp, uansett hva de jobber med og hvem kunden er. 

Vær smart – velg smarthus!

Dagens boliger bruker stadig mer strøm, og elbiler er noe av det som krever mest strøm. Samtidig blir det stadig viktigere å holde strømforbruket på et minimum. Med en egen ladestasjon vil du kunne lade bilen både sikrere, raskere og mer strømbesparende.

– Bruker du en vanlig stikkontakt vil det ta unødvendig lang tid å lade bilen. Dessuten kan det føre til overoppheting og i verste fall brann. Fordi elbiler bruker mye strøm, vil det i ofte være nødvendig å legge inn en ekstra kurs, påpeker Vinge.

Ønsker du å utnytte ledig strømkapasitet for å lade bilen raskere, lønner det seg å investere i en smart ladestasjon hvor du kan justere effekten ved behov.

– Vi kartlegger muligheter og eventuelle begrensninger i boligen. I de aller fleste nye boliger som bygges ønsker kunden eller byggherren at det er klargjort for installasjon av elbillader, forteller Vinge.

Går du hele veien og investerer i et smarthus kan du koble sammen varme, lys, alarmer og alt annet som går på strøm og fjernstyre dem via en app. I kombinasjon med de nye strømmålerne vil det med et smarthus være mulig å fordele strømforbruket utover døgnet, slik at for eksempel elbilen lades når strømmen er mest rimelig.

– Et smarthus er både økonomisk, praktisk og komfortabelt. Du kan senke temperaturen om natten, når du er på jobb eller på ferie. Du kan programmere slik at huset er oppvarmet når du faktisk er der, sier Vinge.

Du kan styre og overvåke alt av belysning, varme, låser og tilstander på vinduer og dører. I tillegg vil du få varslinger om eventuell brann, vannlekkasje eller innbrudd. Da har du alltid full oversikt og slipper å bekymre deg om husets tilstand. 

– Alle hus kan bli smarte, og det er nesten ingen grenser for hva som er mulig. Har du for eksempel et gammelt hus som skal renoveres, har du alle muligheter til å gjøre det om til en topp moderne bolig som både er sikrere, mer komfortabel og strømbesparende, mener Vinge.

Bravida Romerike har sertifiserte elektrikere for installasjon av Smarthus, og kan gi råd om hva som kan lønne seg for deg.

– Vi tilbyr alt fra enkle løsninger til komplett styring av hele huset hvor du har mulighet til å programmere absolutt alt som går på strøm. Det avhenger litt hvor teknisk interessert du er, hva du har behov for og hvordan du ønsker å ha det hjemme, mener Vinge.

God planlegging og godt samarbeid er oppskriften på et vellykket prosjekt.  

En elektriker til å stole på

Bravida Romerike er vant til å jobbe tett med både utbygger og kjøper i et boligprosjekt – allerede i planleggingsfasen. Det gjør at de enklere kan utvikle infrastrukturen rundt, kartlegge hvor mye strøm boligene trenger og hva boligkjøperen ønsker.

– Vi har møter med alle som kjøperne, og ser på hva enkelte ønsker når det gjelder plassering av stikkontakter, antall downlights og så videre, sier Vinge.

Sist, men ikke minst, har de tett dialog med utbygger hele veien. Med fast prosjektleder og montør med ansvar for boligene, sørger de for at fremdriftsplanen holdes og at prosjektet gjennomføres til punkt og prikke.

– Vi er med helt fra grunnarbeidene starter, og er installasjonsarbeidet gjerne også de siste som gjøres ferdig før overtakelse. God dialog og åpenhet hele veien gjør at prosjektene skal gå knirkefritt, sier Vinge.

Ambisjonen til Bravida Romerike er å være det naturlige førstevalget i det lokale markedet. Derfor er de opptatt av å opprettholde sitt gode omdømme som en solid og pålitelig elektriker.

– Det er mange om beinet og konkurransen er hard. De fleste som jobber hos oss bor i nærmiljøet til kundene, noe som gjøre at de føler en ekstra stolthet i å gjøre en god jobb, mener Vinge.

Bravida Romerike har ikke bare en ambisjon om å være et naturlig førstevalg for alle med behov for elektrikertjenester i sitt distrikt. De skal også være en betydelig arbeidsgiver. Samtidig har de et mål om å vokse. Derfor er det nødvendig å sikre en stabil rekruttering.

– Vi tar inn 4-5 nye lærlinger hvert år. Ønsket er å lære opp de vi mener har det som trengs for å bli en dyktig elektriker. Alle lærlingene vi har tatt inn har fullført fagbrevet, og de aller flinkeste har fått tilbud om jobb. Det tyder på at vi er på rett vei, avslutter Vinge. 

Dyktige elektrikere har en lysende fremtid hos Bravida Romerike!

Bravida Romerike

  • Én av Bravida-konsernets 35 avdelinger i Norge.
  • 70 medarbeidere bestående av høyt kvalifiserte elektromontører.
  • Kundene er både privatpersoner, offentlige utbyggere og privat næringsliv.
  • Utfører alt innen elektroinstallasjon – fra smarthus og elbillading til alarm og adgangskontroll.
  • Engasjert i forbindelse med alt fra små serviceoppdrag og rammeavtaler til større utbyggingsprosjekter.