Bilmagasinet på Romerike - Kommersielt magasin

Fulladede verkstedtjenester for elbiler

Mer enn 55 prosent av det totale bilsalget hittil i 2019 var elbiler, og trenden ser ut til å fortsette. Det betyr økt etterspørsel på service og EU-kontroll, og Snap Drive har ladet opp for å imøtekomme pågangen. Bilmekanikerne er løpende oppdatert, og har kompetanse rettet mot alle elbiler.

Adresse
Industrivegen 21, 2069 Jessheim

Åpningstider
Mandag – fredag: 07:00 – 17:00


https://www.snapdrive.no/
Tlf: 977 03 010
kontakt@snapdrive.no
Følg oss på Facebook!

Snap Drive tar elbil-trenden på alvor, og nå har de satt seg som mål å bli det beste verkstedet for elbiler i løpet av 2020.

– Hybrid- og elbilsalget har snudd totalt kontra for ti år siden. Vi justerer vår kompetanse og vårt konsept fortløpende mot dette markedet. Det er ikke problemfritt, men nødvendig. Vi satser tungt på kompetanseutvikling gjennom Snap Drive Skolen for både bilmekaniker, fagtekniker og systemteknikere, forteller Arne Rønning, daglig leder i Snap Drive Åssiden Drammen.

I 2019 var 5000 elbileiere innom Snap Drives verksteder for å få utført service og reparasjoner. Kjernekundene innenfor elbilsegmentet er kunder som har en 3 år gammel elbil eller eldre.

Kjeden tror at innen 2025 vil de mest frekvente reparasjonene i fremtiden være på elbil. Dette er et resultat av et høyt nybilsalg av elbiler i 2018 og 2019.

Den anerkjente verkstedkjeden og elbil er en god match da alle Snap Drive's verksteder er lokalisert med god beliggenhet i nærheten av offentlige knutepunkter i de største byene i Norge. Her er også elbilhandelen størst.

Mekaniker Nicolai måler batteriet på en Nissan Leaf.

Dyktige medarbeidere gir trygghet på veien

Kombinasjonen av kompetente mekanikere, topp moderne IT-systemer og avansert diagnoseutstyr gjør at Snap Drive kan utføre service på alle typer elbiler i henhold til serviceskjerma.

- Slitedeler fra Tesla begynner nå å bli tilgjengelig i markedet fra våre leverandører slik at vi nå utfører både skifte av bremser, hjullagre, forstillingsdeler, AC-service, dekk og ruteskift, fortsetter Rønning.

De dekker med andre ord alle former for service og reparasjoner, bortsett fra skade og lakkreparasjoner.

Siden verkstedet utfører service og vedlikehold i henhold til fabrikkens spesifikasjoner, betyr dette at du beholder bilens garantier.

Snap Drive-verkstedene vektlegger viktigheten med fagfolk. De satser hundre prosent på sine mekanikere som jobber i en bransje i enorm endring i form av elektrifisering og digitalisering. Mekanikerne er deres viktigste ressurs og det investeres en god del i å utvikle gode mekanikere.

Bremsene på en elbil brukes på en helt annen måte enn på en fossil- og hybridbil. Elbilen regenerere strøm ved å slippe gassen, og bremsene brukes i mindre grad og Nicolai sjekker for rust på bremseutstyret.

Bremsene brukes annerledes på elbilen

Det er stor forskjell på service og reparasjon av fossilbiler kontra el- og hybridbiler.

Elbiler er som kjent batteridrevet og har redusert vedlikeholdsbehov siden de har vesentlig mindre bevegelige deler og mindre slitasje. Unntaket er hjuloppheng. Siden batteripakningen er så pass tung, betyr det at mekanikerne også jobber med en tyngre bil enn de er vant til.

Bremsene på en elbil vil i mange tilfeller ha kortere levetid enn på en fossil- eller hybridbil da bremsene brukes på en helt annen måte.

I en elbil regeneres strøm ved å slippe gassen, og da brukes bremsene i langt mindre grad. Dermed ruster bremseutstyret og setter seg fast på en helt annen måte enn hos en fossilbil.

Kristoffer tilbringer mye av arbeidsdagen under biler. Her er han i gang med å inspisere bakbremsene på en Toyota Verso.

Fulladet kapasitet for service på elbil

Service og kontroll av elbiler krever også et annet verkstedutstyr enn tidligere. Mekanikerne hos Snap Drive er vel rustet med tanke på nødvendig diagnoseutstyr.

Det er enkelt å bestille time hos Snap Drive. På hjemmesiden kan du bestille time direkte. Kompetanse og Bookingsenteret har åpningstider som strekker seg utenom verkstedets egne. Dermed får du som kunde raskt svar på henvendelsen. 

Elbiler er kommet for å bli, og det er mange av dem på norske veier, som alle trenger vedlikehold. Dette er en trend Snap Drive akter å være med på – og en trend de tar på alvor!

Kompetanse- og bookingsenteret

Telefon: 977 03 010.

Åpningstider
Mandag - torsdag: 07:00 - 18:00.
Fredag: 07:00 - 17:00.

Bestill time på vår hjemmeside her

Snap Drive AS

  • Snap Drive AS er en egeneid verkstedskjede med 23 verksteder lokalisert i de største byene i Norge.
  • Virksomheten omsatte for 300 millioner i 2019 og har 214 ansatte. 
  • Snap Drive AS eier sine verksteder. 
  • Vi utfører service i henhold til fabrikkspesifikasjoner og benytter OE-deler som tilfredsstiller bilens garantier.  
  • Snap Drive oppdaterer digitalt servicebok for de merker som har dette. 
  • Snap Drive gir 3 års garanti på deler og arbeide.
  • Kvalitet til konkurransedyktige priser.