Fikk avslag fra utdanningsdirektoratet – nå står seks elever uten vitnemål

Elevene må sette utdanningen på vent etter tabbe fra skolen.

DEL

Etter at det ble kjent at to av medievalgfagene til de rammede elevene ved Sørumsand VGS ikke var gyldige, sendte skolen inn en søknad om dispensasjon til Utdanningsdirektoratet. Onsdag ble søknaden avslått.

Det melder TV 2.

– De er nå behandlet, og vi avslår søknaden om dispensasjon fra vitnemålskravene. Elevene har feil fagkombinasjon og oppfyller derfor ikke kravene som er fastsatt i fag- og timefordelingen, skriver Trine Oskarsen, seniorrådgiver i Utdanningsdirektoratet, i en e-post til kanalen.

Fullføres utdanningen innen 2020, vil elevene likevel få første førstegangsvitnemål.

Prøver å finne løsninger

Assisterende rektor ved Sørumsand videregående skole, Per Grahn, forteller til TV 2 at de prøver å finne en løsning som kan være best mulig for alle parter. Dette skjedde etter at feilen først ble kjent.

– Dette er en feil som vi som skole beklager på det sterkeste. I tillegg til å beklage, må vi også sette fokuset framover for å finne den best mulige løsningen slik at de kan oppnå studiekompetanse.

Det er ikke bare på Sørumsand at det valgfagene fører til feil i skolesystemet. Nylig måtte Iselin Olafsen lære seg ett års pensum på en uke ved Lillestrøm videregående skole for å redde vitnemålet sitt. Resultatet var mildt sagt imponerende:

Artikkeltags