(Nettavisen): I et innlegg på Instagram søndag kveld deler influenser Jørgine Massa Vasstrand (33) noen tanker rundt «Skal vi danse: All stars»-deltakelsen. Lørdag kom Vasstrand på andreplass i konkurransen bak skuespiller Cengiz Al (25).

I innlegget takker hun både dansepartneren, Santino Mirenna (28), og vinnerne, Cengiz Al og Rikke Lund. En av dansedommerne er hun derimot ikke like fornøyd med.

«Og så tenker jeg det er på sin plass å nok en gang tre av parketten for siste gang med litt skandale. Så jeg velger å avslutte med en pitteliten fuck you til Trine. Om en jente skal klare å ta seieren på et eller annet tidspunkt burde man muligens sette inn en hoveddommer som lar seg imponere, sjarmere og inspirere like mye av begge kjønn», skriver hun.

– Får stå for hennes egen regning

Med det antyder 33-åringen tilsynelatende at Trine Dehli Cleve (62) har dømt henne annerledes fordi hun er kvinne.

Det er derimot Cleve selv helt uenig i.

– Jeg ga Jørgine fult fortjent 3 X10 poeng i finalen og bare rosende velfortjente tilbakemeldinger, så hva hun mener med det får stå for hennes egen regning, skriver dansedommer Trine Dehli Cleve i en melding til Nettavisen.

I løpet av til nå 18 sesonger av «Skal vi danse» har tolv menn og seks kvinner vunnet konkurransen.

Nettavisen har forelagt Trine Dehli Cleves svar for Jørgine Massa Vasstrand og spurt om hun kan utdype kritikken hun retter mot Cleve. Massa Vasstrand har foreløpig ikke besvart Nettavisens henvendelse.


Flere runder med dommerkritikk

Dette er ikke første gang dansedommerne får kritikk i løpet av årets «Skal vi danse: All stars»-sesong.

Blant annet gikk influenser og sexolog Iselin Guttormsen (35) hardt ut i et innlegg på Instagram tidligere i høst og reagerte på hvordan en av opptredenene hennes ble møtt av dommerpanelet. Den gang skrev hun blant annet følgende:

«Den pinlige stillheten og det sjokkerte uttrykket jeg ble møtt med etter gårsdagens opptreden var ubehagelig og ga meg en så ekkel følelse at jeg ikke hadde lyst til å gå på scenen igjen».

Det var etter en «lipsync»-utfordring der kommunikasjonen mellom deltakerne, proffdanserne og produksjonen tilsynelatende hadde vært noe uklar at Guttormsen reagerte.

Det samme gjorde dansepartneren til Agnete Saba (28), Jørgen Nilsen. Han mente dommerne dømte dem på noe de ikke hadde hatt noe å si på – da de fikk utdelt en utfordring.

Dommerne var den gang tydelige på at de gjør jobben sin.

– Jeg er ansatt for å være dommer, og det er det jeg er. Jeg må forholde meg til min profesjon og mitt yrke, og dømmer etter det jeg ser, sa dommer Trine Dehli Cleve overfor Nettavisen en uke etter den omstridte «lipsync»-sendingen.

– Vår jobb er å være dommere. Vi er ikke ansatt som pedagoger eller lærere. Vi er nødt til å gjøre vår jobb, og deltakerne må tåle å bli bedømt når de er med i en konkurranse. Og det er ikke sånn at vi gir toppkarakterer til alle gjennom hele sesongen, sa Merete Mørk Lingjærde.