Gå til sidens hovedinnhold

– Trump er bra for verdensfreden

Artikkelen er over 5 år gammel

Fremskrittspartiets Ulf Leirstein har som eneste stortingsrepresentant stått fram som tilhenger av Donald Trump. Han mener det er godt nytt om republikanerne vinner.

– Jeg er glad. Jeg mener at Trump og partiet har løsninger som vi trenger i Europa. Han ønsker et mer normalisert forhold til Russland, og det er bedre for verdensfreden enn om Clinton vinner, sier Leirstein til NTB.

– Samtidig liker jeg at han gir et skikkelig spark til eliten og de politisk korrekte. Det er på tide at man tar folk flest på alvor, tilføyer han.

TATT I NATT: Kjørte med pistol – to personer pågrepet (RB+)

Frp-representanten mener norske USA-eksperter nå snarest bør vurdere å endre yrkestittel. Han hevder de har lest landet for dårlig, i likhet med demokratene.

– Demokratene har gått i samme fella som mange av de sosialdemokratiske partiene i Europa. De er blitt elitepartier, som liker å menge seg med dem med høy lønn og lang utdanning og glemmer vanlige folk, sier han.

Politiet har advart – likevel ble det storfangst (RB+)

At republikanerne ser ut til å vinne begge kamrene i Kongressen, gjør ham ekstra opprømt.

– Det er nesten enda viktigere for republikanerne. Nå har de muligheten til å gjennomføre reelle forandringer, sier Leirstein, som mener Obama ikke har levert på sine løfter til arbeiderklassen.

– Trump har derimot snakket om ting som vanlige mennesker er opptatt av: Terrorisme, trygge grenser og utfordringene med ekstrem islam.

Les også

Nå er det klart: Kjeller flyplass legges ned

 

 

Vedum: Mange amerikanere har følt seg glemt

– Det er tydelig at Donald Trump har klart å tenne et håp hos mange amerikanske velgere, sier Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum.

– Det er et overraskende valgresultat vi ser, som viser at vi ikke skal stole for mye på meningsmålinger. Men hele valgkampen har jo vist at det er et dypt splittet folk som har gått til urnene, sier Vedum til NTB.

Han finner det vanskelig å forklare Trumps appell ut fra norske forutsetninger, men mener den republikanske presidentkandidaten i langt større grad enn Hillary Clinton har lyktes i å mobilisere lavtlønnede og marginaliserte velgere, samt velgere i utkantstrøk.

– Bernie Sanders hadde bred appell i de samme gruppene. Han hadde nok hatt en større troverdighet enn Clinton blant grupper av velgere som føler seg glemt, sier Vedum.

Han tror det gode forholdet og tette samarbeidet mellom Norge og USA vil bestå, på tross av en Trump-seier.

(©NTB)

Les også

Nå må festivalsjefen i vannet!

 

 

Kommentarer til denne saken