Et snøskred på Mount Everest i april 2014 kostet 16 sherpaer livet. En av dem som aldri ble funnet og fraktet ned fra fjellet er Aash Gurun fra Nepal. Nå vil broren hans Shiva (19) at teamet mitt skal se etter Gurun på vei opp verdens høyeste fjell. Sherpaene mine Mingma og Pasang skal holde ekstra utkikk etter mannen. Sjansene for at vi finner han er svært små, men det at vi har forsøkt vil gi lillebroren hans ro i sjela. Shiva selv vil oppholde seg nede på Basecamp og vente på nyheter. Han ønsker ikke selv å bestige de høye fjellene. Mener risken er for stor. Unggutten bærer preg av brorens bortgang. Finner vi Aash, vil vi frakte han ned fra fjellet.

LES OGSÅ: «Feiter seg opp» til Everest

Det canadiske tv-teamet følger oss hele veien. De lager en dokumentar over tre år for å dokumentere det som antakeligvis blir min sherpa, Mingmas, verdensrekord i antall bestigninger av verdens høyeste fjell. Han har 19 summits til nå, prøver seg på to denne sesongen, og neste år vil han da få sin 22. bestigning. Ingen andre har gjort det før han.

LES OGSÅ: Une har høydeskrekk – nå har hun dratt til Mount Everest

Dokumentaren skal vises i Canada i 2018. Jeg er allerede blitt intervjuet i halvannen time av tv-teamet.

Hverdagen her nede er god. Formen er strålende. Jeg merker ingenting til høyden og blir ikke sliten. Vi går trackingløyper hver dag og spiriten i teamet er svært god. Akkurat nå befinner vi oss i Chukkong. Kom i går og ligger i en lodge på 4.700 meter. Stedet brukes kun i sesong, av folk som skal trene før Everest-toppingen. I morgen trekker vi videre opp mot 5.300 meter, mot Pokalde high camp. Påfølgende dag topper vi fjellet Pokalde på 5.800 meter. Der kan vi vente oss rundt 15 minusgrader. I morgen blir første teltnatta. Jeg gleder meg sånn til å få den ekte ekspedisjonsfølelsen! Vi returnerer deretter til Chukkong før vi går opp til Island peak basecamp på 5.300 meter for å sove ei natt. Deretter går vi opp til rett under 6.000 meter for å akklimatisere i to døgn, før vi topper Island Peak på 6.189 meter. Så regner vi med å bruke to dager på å komme til Everest basecamp. Går alt etter planen og er været med oss, regner vi med å være der 17. eller 18. april. Dette blir siste stopp før målet. Kriblingen er der, klart den er. Men jeg prøver å ikke tenke så mye på det. Uansett. Jeg er klar.