Gå til sidens hovedinnhold

Mann (50) omkom i paragliderulykke

Artikkelen er over 6 år gammel

Den tragiske paragliderulykken i Nittedal oppstod bare noen hundre meter etter avgang.

Politiet bekrefter at en person er omkommet etter en paragliderulykke i Nittedal tirsdag ettermiddag. Den omkomne var en 50 år gammel mann fra Enebakk. Mannens nærmeste pårørende er varslet.

Politiets innsatsleder Ketil Lund forteller at ulykken har skjedd bare noen hundre meter etter avgang. Den omkomne mannen var død da lufambulansen nådde fram.

– Det ble forsøkt gjenoppliving, men livet sto ikke til å redde. Dessverre, sier operasjonsleder Patrick Solberg i Romerike politidistrikt.

Skjedde like etter avgang

Paraglideren styrtet på et jorde, like ved Ramstadveien i Nittedal. Ulykken har ifølge innsatsleder Ketil Lund skjedd bare noen hundre meter etter avgang. Hvorfor paraglideren styrtet kan ikke politiet gi noe svar på foreløpig.

– Vi har noen vitner som vi snakker med og vil etterforske videre, sier innsatsleder Lund.

Ifølge politiet var det to personer som skulle fly sammen. Kameraten til den omkomne har forleøpig ikke kunnet gi noen svar på hva som skjedde.

– Det er sagt at paraglideren skal ha styrtet fra lav høyde, men dette er ting vi vil undersøke, sier operasjonsleder Patrick Solberg i Romerike politidistrikt til rb.no.

Videre undersøkelser

Politiet meldte om ulykken like etter klokka 16. Da de første nødetatene kom til stedet ble personen bekreftet død.

– Vi sperrer nå av området for at det kan bli gjennomgått skikkelig, sier innsatsleder Lund til rb.no.

Operasjonsleder Solberg forteller at politiet har sikret seg paraglideren. Politiets krimteknikere vil undersøke utstyret og saken i sammarbeid med Norges Luftsportsforbund.

TIPS OSSTlf: 63 80 00 00 E-post: tips@rb.no SMS/MMS: RBTIPS til 2005