Ser at man stadig vekk i aviser kaster argumenter på hverandre for eller i mot å ta ut noen ulver i ulvesonen og utenfor for den sakens skyld. Det brukes mange fine ord og vendinger som folk ikke har hørt om.

Det som er vanskelig å forstå for oss vanlige folk er at man bare kan overkjøre regjeringens beslutning ved å legge inn en protest mot jakt på rovvilt, så stoppes jakta!!

Det jeg har fått med meg er at begge sidene av debatten har blitt enige om at ulven som er i Norge i dag IKKE er norsk ! Derfor mener jeg at alle ulve-forsvarere må slutte med å klage på at det skytes ned en norske stamme! Den er borte for lenge siden.

Slik jeg ser det er det jo bare bortkastet tid for politikere å diskutere rovviltpolitikk og komme fram til et tiltak for å holde ulvebestanden på et nivå alle kan leve med. Både i by og på landet :-)

Jeg er ikke imot at det er ulv i norske skoger, men slutt å argumentere med at vi skyter ut en norsk stamme og at vi skal redde verden med norsk ulveforvaltning. Da kan diskusjonen kanskje bli litt sunnere.

Alle som kan noe om reproduksjon i dyreverden vet at man ofte føder mer en unge i året for å sikre at noen overlever. Husk også at ulv ikke har andre fiender enn oss :-) Som hunder får ulver 1-13 unger av gangen (gjennomsnitt er 4 - 6). Må ikke være matematiker for å skjønne at antall dyr etter noen år får en slik tetthet på revir som det nå har blitt fra Rømskog og nordover. Det er flere som opplever at ulven kommer helt inn på husene sine.

Det eneste som hjelper i denne saken er kompromiss. De som vil stoppe all jakt på ulv må gi noe og de som vil skyte vekk all ulv må også gi noe. Det er ikke bare svart og hvitt som gjelder, men sunn fornuft og lytte til hverandre. Hjelper heller ikke bare å slenge argumenter fram og tilbake i aviser. Heller ikke bruke rettsapparatet vårt i tide og utide bare fordi man er uenig i et lovlig beslutet rovviltforlik!!

PS. Som jeger har jeg byttet til hunderase som ikke går langt fra meg, slik at jeg kan jakte med han i ulveterrenget i Aurskog-Høland og håper det går bra :-)