Vil utvide jaktsesongen for ulv

Frp får støtte av Ap når de vil utvide jaktsesongen på ulv til 31. mars.

Frp får støtte av Ap når de vil utvide jaktsesongen på ulv til 31. mars. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Frp vil utvide sesongen med ulvejakt med seks uker, slik at flere dyr kan skytes denne vinteren.

DEL

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) vedtok to uker etter ulveforliket i 2016 en forskrift som gjør det nærmest umulig å redusere ulvebestanden så lenge dyrene ikke truer liv og helse, skriver VG.

Frp varsler at de nå ønsker å utvide jaktsesongen i ulvesonen med seks uker noe som vil gi Helgesen en ny sjanse til å ombestemme seg etter at han stoppet fellingen av 32 ulv i Hedmark.

– Det er ingen hemmelighet at Frp fortsatt ønsker å ta ut flere ulver allerede denne vinteren, slik at ulveforliket i Stortinget kan gjennomføres, sier Harald Tom Nesvik, parlamentarisk leder i Frp, til VG.

31. mars

Ifølge avisen ønsker partiet at det åpnes for å avholde ulvejakt fram til 31. mars.

Tirsdag skal Stortinget behandle redegjørelsen som Helgesen holdt i Stortinget for to uker siden. Det er også varslet demonstrasjonstog i Oslo på mandag der blant annet Aurskog-Høland ordfører Roger Evjen er med og sponser buss. Noe som har skapt sterke reaksjoner fra opposisjonen.

Mandag skal Frp i møte med klima- og miljøministeren. Etter det skal Frp ha et ekstraordinært gruppestyremøte for å vurdere hvor dem står, opplyser Nesvik.

Ap støtter Frp

Arbeiderpartet forteller til avisen at de vil støtte Frp og sier at de vil delta i omkampen om jaktforbudet tirsdag.

– Bestandsmålet for ulv er oppnådd. Da skal bestanden reguleres slik at konfliktnivået dempes og tilliten til myndighetene gjenopprettes i de områdene som har ulven tett innpå seg. Ingenting av dette er oppfylt, sier Terje Aasland, Aps energi- og miljøtalsmann på Stortinget, til VG.

Artikkeltags