Trekker seg fra rovdyrverv

Trekker seg: Jan Birger Holth mener regjeringa får ta ansvar for rovdyrhendelser på Rømskog.Foto: Øyvind HEnningsen

Trekker seg: Jan Birger Holth mener regjeringa får ta ansvar for rovdyrhendelser på Rømskog.Foto: Øyvind HEnningsen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Jan Birger Holth ønsker ikke lenger å inneha vervet som øverste ansvarlig for eventuelle ettersøk og skadefelling av rovdyr i Rømskog.

DEL

I et brev til Rømskog kommune forklarer KrF-politikeren bakgrunnen for at han søker om å fratre vervet med umiddelbar virkning:

«Regjeringas ansvar»

«I 2012 ble jeg forespurt og utnevnt av Rømskog Viltnemnd til å ha øverste ansvar og bindeleddet mot Fylkesmannen i Østfold ved eventuelle ettersøk og skadefelling av rovdyr i kommunen. Dette er et verv jeg fortsatt innehar.

Med ett såpass stort trykk av ulv i kommunen gjennom mange år, ser viltnemnda det som meget sannsynlig at trafikkskade/og andre typer ettersøk/skadefelling kan skje.

Etter den siste tids håndtering av ulveforvaltningen, ønsker jeg ikke å ha dette vervet lenger, da jeg ikke kan stå for denne politikken. Mine standpunkt om rovdyrforvaltning samsvarer ikke med regjeringens holdninger og oppførsel.

Jeg ønsker å fratre omgående. Dette arbeidet får regjeringa ta ansvar for», skriver Jan Birger Holth i brevet til Rømskog kommune.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken