Utekonsert i Ullersmo fengsel: – Musikk bidrar til å skape lykkefølelse

Frivillige: Alle som bidro til fengselskonserten jobber frivillig for å glede de innsatte. Fra venstre: Stephen Carlsson (gitar), Jostein Elli (Vokalist/gitar), Morten Slaaen (Trommer),
Jan Erik Nilsen (Leder Maritastiftelsens fengselsarbeid), Øyvind Bergly (Bass), Elin Bergly
(Korist), Nina Ryan (Korist).

Frivillige: Alle som bidro til fengselskonserten jobber frivillig for å glede de innsatte. Fra venstre: Stephen Carlsson (gitar), Jostein Elli (Vokalist/gitar), Morten Slaaen (Trommer), Jan Erik Nilsen (Leder Maritastiftelsens fengselsarbeid), Øyvind Bergly (Bass), Elin Bergly (Korist), Nina Ryan (Korist). Foto:

Til stor glede for de innsatte, arrangerte Maritastiftelsen konsert med rockeslagere i Ullersmo fengsel.

DEL

Tirsdag arrangerte Maritastiftelsen sommerkonsert med grilling for de innsatte i Ullersmo fengsel. Det ble spilt gamle slagere fra 60-, 70- og 80-tallet, med låter av Beatles, Queen, Eagles og Bob Dylan. Musikken ble framført av blant annet Jostein Elli.

– Vi startet med dette for noen år siden, men da spilte vi mye gospelmusikk. Da fikk vi tilbakemelding på at musikken var ukjent for mange av de innsatte. Da begynte vi heller å spille coverlåter. Vi gjorde om på konseptet og det fungerte veldig bra. Det betyr mye for dem at vi spiller konsert i fengselet, forteller Elli, som har vært frivillig i Maritastiftelsen i 15 år.

Det er tredje år på rad at Maritastiftelsen arrangerer konsert ute, og Elli sier at stemningen alltid er god under konserten.

– Musikk bidrar til å skape lykkefølelse. Dette er et verktøy for å gi dem en opplevelse de kan ta med seg videre i soningen. Konserten bidrar til at de kan få en god opplevelse innenfor murene. Det betyr også mye at vi ser på dem som mennesker som skal få en ny sjanse i livet, sier Elli.

Hjelper innsatte etter soning

Maritastiftelsen er en frivillig organisasjon som blant annet jobber med innsatte. De hjelper innsatte tilbake i samfunnet, ved å være en støtte når de er ferdig å sone. Organisasjonen bruker konserten til å bygge relasjoner og tillit hos de innsatte. Jan Erik Nilsen har ansvar for fengselsarbeidet til stiftelsen. Han sier de skal fortsette med utekonsertene.

Selfie før konserten: I front Jostein Elli; (Vokal og gitar) til høyre med solbriller, Stephen Carlson (gitar) bak til høyre med solbriller, Øyvind Bergly; (bass)helt bakerst til venstre Morten Slaaen; (trommer) og i midten (u-briller) Jan Erik Nilsen; ansvarlig for Maritastiftelsens fengselsarbeid, til venstre for Elli i blå jakke er Edvard Hansen (frivillig arbeider i M- stiftelsen) Helt bakerst er lydtekniker Remy Husevik.

Selfie før konserten: I front Jostein Elli; (Vokal og gitar) til høyre med solbriller, Stephen Carlson (gitar) bak til høyre med solbriller, Øyvind Bergly; (bass)helt bakerst til venstre Morten Slaaen; (trommer) og i midten (u-briller) Jan Erik Nilsen; ansvarlig for Maritastiftelsens fengselsarbeid, til venstre for Elli i blå jakke er Edvard Hansen (frivillig arbeider i M- stiftelsen) Helt bakerst er lydtekniker Remy Husevik. Foto:

– Vi gjør dette for å gi de innsatte oppmerksomhet og vise at det er mennesker som bryr seg om dem. Dette er en «annerledesdag» for dem, med musikk som de kanskje ikke får høre så ofte i fengsel. Det er grå og like rammer når man soner så lenge. Hverdag og helg går i ett. Vi har fått gode tilbakemeldinger fra de innsatte, forteller Nilsen.

Nilsen er takknemlig for at de ansatte også er behjelpelige med å arrangere utekonsertene.

– Det er en ekstra belastning for de ansatte også, da det er nye rutiner for en sånn dag. De synes det er greit og vi har også fått gode tilbakemeldinger fra ansatte, forklarer han.

Glemte fengselslivet

Fritidsleder ved Ullersmo fengsel, Eivind Kaasa Kittilsen, sier at både ansatte og innsatte setter stor pris på at Maritastiftelsen tar seg tid til å holde konsert i fengselet.

– Jeg fikk høre dagen etter konserten at noen av de innsatte nesten glemte at de var i fengsel. At det var som om de var på festival, og det eneste som manglet var ølen, forteller Kittilsen.

Det er ferieuke i fengselet og Kittilsen forteller at de forsøker å arrangere mange aktiviteter. Kittilsen sier de prøver å imøtekomme de innsattes ønsker om aktiviteter, og at musikk har vært ønsket.

– Når man sitter i fengsel, så er det de små tingene som teller. Et slikt arrangement gjør hverdagen enklere, sier han.

Artikkeltags