For stort vannforbruk – må ta i bruk gammelt forsyningsanlegg

NYTT: Kommunen er i gang med å lage nytt anlegg ved Hurdalsjøen. Foto: Ullensaker kommune

NYTT: Kommunen er i gang med å lage nytt anlegg ved Hurdalsjøen. Foto: Ullensaker kommune

Artikkelen er over 2 år gammel

Vannforbruket er stort i Ullensaker kommune, og nå har de tatt i bruk et anlegg ved Trandum for å dekke behovet.

DEL

Sjunken vannbehandlingsanlegg produserer ikke nok vann til å dekke etterspørselen i kommunen og de har nå måtte se seg nødt til å ta i bruk Forsvarets gamle vannforsyningsanlegg ved Trandum.

– Dette er grunnvann som inneholder mer kalk enn det ordinære vannet som leveres. Enkelte steder nord i kommunen vil få mer innblanding av dette vannet enn andre, og kan merke kalkavleiringer på kjeler og lignende. Kalkholdig vann er i midlertid ikke farlig å drikke, opplyser kommunen på sine hjemmesider.

– Ullensaker kommune har en god og sikker vannforsyning. Det tas regelmessig prøver av vannet, som sikrer oss at vannet alltid er trygt å drikke. Skulle det oppstå hendelser som påvirker vannkvaliteten vil vi gi beskjed, skriver de videre.

Svein Arne Kværner, enhetsleder i Ullensaker kommune, forteller at kommunen er i gang med å bygge et nytt anlegg ved Hurdalsjøen.

– Det at kommunen har måttet ta i bruk vårt anlegg på Tranum er et forbigående problem. I juli pleier vannforbruket å gå ned i kommunen. Vi presiserer at vannet fra beredskapsanlegget har god drikkevannskvalitet, som blir fulgt opp med jevnlige vannprøver. I løpet av 2018/2019 vil nytt vannbehandlingsanlegg ved Hurdalssjøen som kilde settes i drift. Da har vi mer enn nok vann, sier Kværner.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken