Den nye Kisa-treneren: – Vi har en drøm om at vi skal rykke opp

NÅ ER HAN KLAR: Trond Fredriksen har nettopp skrevet under som ny Ull/Kisa-trener. FOTO: NTB SCANPIX

NÅ ER HAN KLAR: Trond Fredriksen har nettopp skrevet under som ny Ull/Kisa-trener. FOTO: NTB SCANPIX Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Trond Fredriksen (41) har nettopp skrevet under en treårskontrakt med Ull/Kisa. Treneren mener veien til eliteserien er vanskelig, men langt fra umulig.

DEL

Saken oppdateres!

41-åringen blir som Romerikes Blad meldte torsdag Vegard Skogheims etterfølger på Jessheim stadion.

– Ull/Kisa er en spennende klubb. De har spilt en type fotball jeg kan identifisere meg med. Jeg må ikke begynne på scratch. Jeg har fått et veldig godt inntrykk av klubben, sier Fredriksen til Romerikes Blad.

Han har aldri vært i en annen klubb enn Aalesund på høyt nivå.

– Det er en spennende ting. Jeg tror det er en god klaff. Det virker som klubben har solide verdier. Min historie passer godt sammen med Ull/Kisas historie. Jeg har godt av å oppleve en ny by og et nytt miljø. Det virker som det er et ekte engasjement her.

– Alt å vinne

På spørsmål om det vil være en skuffelse ikke å rykke opp i løpet av de tre årene, svarer han følgende:

– Opprykk? Det er vanskelig å si. Vi har en drøm om at vi skal rykke opp. Veien opp dit er tøff. Kort fortalt er det fem uavgjorte og fem tap som må bli seiere og 15 mål som ikke må bli baklengs. Det er fakta bak et opprykk. Potensialet er der, stammen er veldig spennende.

Han tror ikke det vil bli store endringer, men gir inntrykk av at defensiven vil bli strammet opp. Under Vegard Skogheim ledelse slapp ullsokningene inn mer enn de fleste av konkurrentene i samfulle tre sesonger.

– Skal man ha en drøm om å rykke må det være en god plan bak det. De 15 baklengsmålene må forsvinne. Det krever knallhardt arbeid. Det som trigger meg mest er den modellen som ligger der, både med lønnskultur og treningstider. Vi har alt å vinne inn i framtida.

Fornøyd ledelse

Fredriksen trente Aalesund i eliteserien fra tidlig i 2015-sesongen inntil han fikk sparken etter fjorårets nedrykk.

– I Trond får vi inn en trener som matcher det Ull/Kisa Fotball står for, både når det gjelder den sportslige biten, men også på det menneskelige plan. Vi har vært opptatt av å videreføre utviklingen A-laget har hatt, og det har Trond også vært klar på i samtalene våre, sier daglig leder Cato Strømberg.

I tillegg til årene som trener har Fredriksen godt over 400 kamper for laget fra Møre og Romsdal.

– Vi føler vi har et solid fundament, og at Trond kan bygge videre på dette. Han har trenererfaring på toppnivå, er hardtarbeidende og svært sulten. Hans lange fartstid i Aalesund viser en person som er et klubbmenneske med lederegenskaper vi er sikre på at vil passe inn i vår prestasjonsgruppe. Det er i tråd med de referansene vi har fått, og som vi tror er viktige for oss i Ull/Kisa Fotball.

Fakta

  • Trond Fredriksen
  • Født: 21. mai 1977
  • Sivil status: Gift, tre barn
Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken