Gå til sidens hovedinnhold

Ull/Kisas forsvarssjef: – Blir vanskelig å snu dette

Artikkelen er over 2 år gammel

Med kun én seier på de seks kampene etter sommerferien, tror Morten Sundli det kan bli veldig hardt å komme seg opp på kvalifiseringsplass igjen.

** rb.no kommer straks med mer stoff fra Jessheim **

Midtstopperen sitter med flere spørsmål enn svar om hvorfor Ull/Kisa ikke har klart å avgjøre kamper til sin fordel etter ferien. Seks poeng på like mange oppgjør er for lite for et lag som ønsker å spille om opprykk.

– Selvtilliten og flyten er ikke det den var. Det blir vanskelig å snu dette nå. Det skal litt til å komme tilbake til den flyten vi hadde. Det er knallhardt å komme tilbake. Og hvordan vi skal gjøre det, har jeg ikke noe svar på, sier 28-åringen.

De siste tre kampene har laget sluppet inn ti mål. Det smerter forsvarssjefen.

– Det er noe fundamentalt i det generelle forsvarsspillet som jeg ikke klarer å sette fingeren på. Alle gjør egentlig jobben sin. Det er ikke tabber eller personlige feil. Men vi taper viktige dueller.

– Kan slå alle

Søndag står serieleder Aalesund på den andre banehalvdelen på Jessheim stadion. Sundli tror det bare er en fordel.

– Det kan gi oss en boost å få med seg en god prestasjon derfra, uavhengig av hva resultatet blir. Det kan være et springbrett. Det handler om å ta poeng. Alle de uavgjortkampene har gjort noe med selvtilliten. At vi ikke slo Nest Sotra og Florø (begge endte 1-1) er jo helt utrolig.

Les også

– Man er dum hvis man ikke blir redd

Ull/Kisa ligger kun poenget bak sjetteplassen som gir opprykkskvalifisering. Dermed er det langt fra noen krise når man ser på tabellen.

– Vi må kanskje krige litt hardere for kvalikplassen enn det som hadde vært nødvendig. Vi må kjempe mot Tromsdalen, Sandnes Ulf og de lagene der. Finner vi tilbake til spillet vårt, kan vi slå alle lagene. Det vet vi. Det kan fortsatt snu.

Lite bowling

Trener Vegard Skogheim var rett og slett forbannet etter 3-2-tapet mot Strømmen forrige helg. Han mente spillerne kunne drevet med bowling i stedet. Det til tross, det har vært fotballtreninger på Jessheim, også denne uken.

– Haha, det kan jo hende noen av spillerne har prøvd litt bowling. Men spøk til side: Kampen var ikke like svak som jeg følte rett etter. Det er ofte slik. Man er sjelden verken like god som man føler når man er skikkelig fornøyd, eller så svak som man tror når man er misfornøyd.

Skogheim er helt enig med sin midtstopper om at det er vanskelig å sette fingeren på hva som egentlig er galt.

– Det handler om å bikke jevne kamper til vår fordel. Det har vi ikke klar etter ferien. Dermed blir det lite poeng, som gir mer press mot oss. Jeg vet spillerne er motiverte for å slå et topplag. Det er litt gratis motivasjon. Vi har slått topplag før i år. Det kan vi gjøre igjen.

NB: Keepertrener Fredrik Vestgård må se de to neste kampene fra tribunen etter han ga dommeren det glatte lag etter kampslutt mot Strømmen.

Kommentarer til denne saken