(Nettavisen): Fristen for forhandlingene mellom Discovery Networks. som er TVNorge-eier, og Telenor-eide Canal Digital gikk ut ved midnatt, uten at partene klarte å komme til enighet. 

- Jeg beklager å måtte fortelle dere at jeg nettopp har mottatt beskjed fra Telenor om at alle Canal Digital-kunder nå mister TVNorge, MAX, Discovery, Eurosport og ni andre kanaler, skriver Discovery-sjef og sjef i TVNorge Harald Strømme i en pressemelding.

Strid om betaling

Det er strid om betalingen mellom Canal Digital og Discovery i Norge som fører til at kanalene nå går i svart. Uenigheten har pågått i lengre tid, og forhandlingene var langt på overtid da fristen gikk ut søndag kveld. 

- Vi har bedt om en prisøkning for våre 13 kanaler, tilsvarende 1 kopp kaffe, per kunde per år. Telenor kaller dette et urimelig krav, skriver Strømme videre. 

- Halvparten av publikum får ikke sett det de vil se, og det er vi lei oss for. Vi har strukket oss så langt vi kan, sier Strømme til Dagbladet

- Urimelige krav

På sine nettsider skriver Canal Digital

«Discovery Networks har den siste tiden kjøpt sportsrettigheter til flere milliarder kroner. De krever betydelige prisøkninger på flere hundre millioner kroner for at vi skal kunne tilby deres TV-kanaler. Vi opplever dette som urimelige krav og det ville påført deg som kunde urimelige prisøkninger».