(Indre Akershus Blad): Eivind Landsverk har rykket opp i Discovery-systemet etter at administrerende direktør Harald Strømme nylig forlot sin post.

Fra og med i dag er Landsverk programdirektør for Discovery Norden med ansvar for 30 TV-kanaler. Han fortsetter også som programdirektør i Norge.

– Jeg skal ha et overordnet ansvar for den nordiske programstrategien, samt produksjon og innkjøp for hele Norden, forteller Landsverk til indre.no fra en taxi i København.

For noen år siden uttalte Landsverk til Indre Akershus Blad at han var mer enn tilfreds med å være programdirektør i TV Norge og at han ikke ønsket å klatre videre på karrierestigen.

– Må bite i meg ordene

– Jeg må bite i meg de ordene. Jeg synes jobben jeg har er fryktelig spennnede, sier Aurskog-karen.

– Blir ikke reisebelastningen voldsom?

– Det blir mange reiser, men heldigvis er det ikke så langt til Stockholm, København og Helsinki. I tillegg er det så mange fine måter å kommunisere på i dag. Det er videokonferanser, facetime, Skype og chat-grupper. Dette ordner seg, sier Landsverk med sedvanlig ro.

– Hvor mange ansatte har du under deg?

– Tall med mange nuller bak

–  Det er ikke voldsomt mange. TV-produksjonene kjøper vi inn fra eksterne selskaper. Men vi er vel drøyt 100 ansatte i min organisasjon.

–  g hvilke verdier forvalter du?

– Vi snakker om en betydelig sum, sier Eivind Landsverk.