[Nettavisen:] Tiril og Lotta Udnes Weng har tatt nye grep før en ny sesong. Duoen har for første gang på mange år brukt off-season til å slå ut håret og legge treningen til side.

– De siste to årene har skilt seg ut litt, det har blitt veldig mange treningstimer. Ikke at det er bortkastet, men på kort sikt så blir man jo sliten utover sesongen. Det er vanskelig å holde trykket opp i 12 måneder. Nå er det nesten tre år siden vi har hvilt, så jeg tror det kan slå bra ut, sier søstrene til Nettavisen.

Annerledes sesongpause

Duoen ble nok en gang presentert som løpere på elitelandslaget under et kick-off i Oslo mandag. Det etter en sesongpause som har vært litt utenom det vanlige for tvillingene.

– Vi syntes det er morsomt å finne på andre ting, så det faller seg naturlig. Men vi var bevisste på det, at det er greit å ikke trene så mye. Det er litt godt å kjenne at man kan slippe seg litt ned og ikke tenk på ski, og bare akseptere at formen er dårlig.

April har dermed bydd på en litt annerledes hverdag for de to søstrene fra Nes.

– Vi har både og vært forkjølet og hatt korona, så vi har vel hanglet i en fem-seks uker. Det har blitt lite trening. Vi har ikke trent så lite som nå siden vi var unger sikkert, det er ikke tull engang. Kanskje vi gikk i barnehagen.

Men de to har ikke bare ligget på sofaen:

– Det har blitt litt afterski også, ler de to.

- En fordel

Den rolige perioden de nå har lagt bak seg tror de kommer til å slå positivt ut når snøen faller og alvoret starter.

– Jeg tror vi skal klare å holde formen mer stabil gjennom sesongen. De siste åra har vi hatt gode helger, men det har vært litt varierende, og jeg tror det har handlet litt om at vi ikke har hatt overskudd. Hvis vi gjør ting riktig fram mot sesongstart nå så tror jeg at det er en fordel å ha tatt det litt rolig i april, ja.

Sesongen som var bød på blant annet en individuell pallplass i verdenscupen for Tiril. Det gir motivasjon for tvillingsøsteren, som håper å følge i treningspartnerens fotspor.

– Jeg får prøve å følge etter, det er målet, pallplasser. Så er det VM i Planica som er hovedmålet, kommer til å trene spesifikt inn mot sprinten der.