Ifølge TV2, skal det være britiske Tim Grant ved Aston University i Birmingham politiet har hatt møter med. Han skal være en av de lingvistene i verden som har mest erfaring med å analysere tekster i kriminalsaker, skriver kanalen.

Politiet ønsker nå å undersøke trusselbrevet på nytt. Brevet ble funnet i en konvolutt på en stol i gangen i boligen i Sloraveien, sammen med forsvunnede Anne-Elisabeths Hagens eiendeler, har drapssiktede Tom Hagen forklart til politiet tidligere.

– Ettersom trusselbrevet er etterlatt av personer som har noe med saken å gjøre, er det selvsagt et sentralt spor å undersøke. Undersøkelsene av brevet er et pågående etterforskingsskritt, skriver politiinspektør Agnes Beate Hemiø i en e-post til TV2.

Nå skal det jobbes med å finne norske språkeksperter som har kan samarbeide med Grant, men utfordringen er å finne en lingvist her i landet som ikke har lest hele eller deler av trusselbrevet, som flere av mediene i Norge har gjengitt i sin helhet.

– Politiet har tatt kontakt med personer med kompetanse på lingvistikk, men vi kan av hensyn til etterforskningen ikke uttale oss nærmere om hvilke undersøkelser som gjøres, sier Hemiø.