Gå til sidens hovedinnhold

TV2: Politiet i møter med britisk ekspert – vil granske trusselbrev på nytt

Etterforskningsledelsen i forsvinningssaken har denne uken hatt møter med en britisk ekspert.

Ifølge TV2, skal det være britiske Tim Grant ved Aston University i Birmingham politiet har hatt møter med. Han skal være en av de lingvistene i verden som har mest erfaring med å analysere tekster i kriminalsaker, skriver kanalen.

Politiet ønsker nå å undersøke trusselbrevet på nytt. Brevet ble funnet i en konvolutt på en stol i gangen i boligen i Sloraveien, sammen med forsvunnede Anne-Elisabeths Hagens eiendeler, har drapssiktede Tom Hagen forklart til politiet tidligere.

– Ettersom trusselbrevet er etterlatt av personer som har noe med saken å gjøre, er det selvsagt et sentralt spor å undersøke. Undersøkelsene av brevet er et pågående etterforskingsskritt, skriver politiinspektør Agnes Beate Hemiø i en e-post til TV2.

Nå skal det jobbes med å finne norske språkeksperter som har kan samarbeide med Grant, men utfordringen er å finne en lingvist her i landet som ikke har lest hele eller deler av trusselbrevet, som flere av mediene i Norge har gjengitt i sin helhet.

– Politiet har tatt kontakt med personer med kompetanse på lingvistikk, men vi kan av hensyn til etterforskningen ikke uttale oss nærmere om hvilke undersøkelser som gjøres, sier Hemiø.

Les også

Hagen-saken: Derfor mener politiet at trusselbrevet ikke er ekte