Gå til sidens hovedinnhold

– Det var morsomt fram til øl nummer fire

Artikkelen er over 2 år gammel

Skylte nedpå 24 juleøl på én kveld. – De er ikke noe vi anbefaler folk å prøve hjemme, sier TV Norge.

(BA) Bård og Vegard Ylvisåker, Calle Hellevang-Larsen, Magnus Devold og Ole Martin Alfsen har laget en høyst alternativ julekalender.

Den heter «Juleølkalenderen» og handler i korte trekk om at testpanelet skal pimpe seg gjennom 24 juleøl på én kveld.

– Det er kanskje ikke den mest politisk korrekte julekalenderen som er vist på norsk TV, sier Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i TVNorge og Discovery Networks i en pressemelding fra Discovery.

Serien har premiere på DPlay 1. desember.

Bård Ylvisåker sier følgende om programmet: – Premisset er jo ganske enkelt. Vi fikk beskjed om å teste og vise én juleøl hver dag fram mot jul. Problemet er at vi måtte drikke alle 24 på én kveld, sier han.

Broren avslører at han ikke er særlig glad i juleøl.

– Det var morsomt fram til øl nummer fire. Men jeg har egentlig aldri likt juleøl særlig godt, så hvorfor jeg ble spurt om å sitte i testpanelet er fortsatt en gåte for meg. Det hjalp heller ikke at det kom en nisse inn og serverte akevitt.

Espen Skoland sier videre i pressemeldingen at de ikke anbefaler folk å prøve det samme.

– Det er et morsomt eksperiment, men å drikke 24 juleøl på én kveld er ikke noe vi anbefaler folk å prøve hjemme, sier han.

Medieekspert Gunnar Bodahl-Johansen er ikke like imponert over stuntet.

– Dette viser en manglende respekt for julen – og ikke minst for alkoholens virkninger, sier han i en kommentar til VG.

– Vi vet at alkoholen medfører store problemer for mange mennesker, spesielt i julen. Det er noen grenser man bør forstå at man ikke skal tråkke over. Det føler jeg gjelder i dette tilfellet, sier Bodahl-Johansen videre. (ANB)

Kommentarer til denne saken