Gå til sidens hovedinnhold

TVNorge-tabbe skaper sterke reaksjoner: – Skandalen er et faktum!

Artikkelen er over 3 år gammel

Reklamepausen skapte reaksjoner blant TV-seerne.

(Nettavisen): Marte Olsbu gikk inn til sølv på sprinten i Pyeongchang-OL lørdag ettermiddag. TV-seerne fikk imidlertid ikke se den norske jenta skyte.

Den første skytingen til Olsbu ble ikke vist, noe som skyldtes OL-produksjonen, mens TVNorge gikk ut i reklame under andre skyting.

- Skulle ikke skjedd

Nå legger Discovery, som sitter på rettighetene for OL-sendingene fra Sør-Korea, seg flate for at dette skjedde og pressesjef i Discovery Hanne McBride lover bedring på dette området i framtiden.

- Det skulle ikke skjedd, selv om det bare var på ene halvdel av skjermen. Det var en glipp, og det beklager vi. Vårt mål er å avvikle reklamesendingene slik at de i minst mulig grad ødelegger eller forstyrrer den sportslige opplevelsen, sier McBride til Nettavisen.

- Produksjonen i Pyeongchang går nå en runde på dette for å finne ut hva som glapp, hun videre på telefon fra Sør-Korea.

Mange reagerte på at TV Norge gikk ut i reklame under den siste skytingen til den norske sølvvinnere og flere tok til sosiale medier for å uttrykke sin frustrasjon over dette.

Her er et knippe reaksjoner fra Twitter:

 

 

 

 

Olsbu: - Det tenker jeg ikke på

Like sterkt reagerte ikke hovedpersonen selv. Etter målgang var Marte Olsbu naturlig nok mest opptatt av å glede seg over sølvmedaljen.

- Det tenker jeg ingenting på, egentlig. Det driter jeg egentlig i, flirte Olsbu, før hun hastet videre på den offisielle pressekonferansen for medaljevinnerne.

Discovery sier de er klar over at reklame under OL-sendingene kan skape reaksjoner, og medgir at dette kan være uvant for mange seere.

- Det har vært lang tradisjon for sportssendinger uten reklame på NRK, og vi vet jo at TV 2 opplevde lignende tilbakemeldinger under Sotsji, selv om de gjorde en god jobb der. Så dette er nok fortsatt litt uvant for mange. Litt støy må vi tåle. Og når vi gjør feil, er kritikken berettiget. Men vi har også fått mye ros for sendingene. Det varmer, sier McBride.

Karrierebeste

Tyske Laura Dahlmeier var den eneste av forhåndsfavorittene som klarte ti av ti treff under skiskyttersprinten lørdag, og dermed gikk 24-åringen fra Tyskland inn til sitt første OL-gull med solid margin.

Men også for Marte Olsbu ble det altså en stor dag. OL-debutanten bommet på et skudd på liggende skyting, men ni av ti treff samt god fart i sporet holdt til sølv for 27-åringen fra Froland.

- Helt vilt

Det betyr at hun har gjort karrierens beste løp, og det i et OL-løp: Fra før har Olsbu to tredjeplasser i verdenscupen som karrierebeste.

- Det er helt vilt! Det er det beste resultatet jeg har i skiskyting i verdenscup. At jeg klarer det i OL, er mer enn jeg hadde håpet på, sa Olsbu til Nettavisen.

- Trodde du det skulle holde til medalje da du kom i mål?

- Jeg tenkte ikke det i det hele tatt. Jeg tenkte at det var et kjempeløp, men det var én bom og det holder nok ikke til medalje, men kanskje topp ti og et bra utgangspunkt til jaktstarten. Jeg var kjempeoverrasket over at det gikk hele veien.

Veronika Vitkova fra Tsjekkia ble nummer tre og tok bronsen.

 

 

 

Kommentarer til denne saken