(Side3): Canal Digital ligger litt etter skjemaet for digitaliserig av sitt TV-tilbud, men nå har de satt sluttstrek for alle kabelkunder som benytter det analoge TV-signalet uten TV-boks hjemme.

 

Planen var egentlig at slukkingen av de analoge TV-signalene skulle skje allerede i fjor, men nå vil det skje 18. september.

Det er anslagsvis 100.000 kunder hos TV-giganten som har TV-ene sine koblet rett på det analoge nettet, som gjennom de siste årene har fått stadig færre tilgjengelige kanaler.

– Analoge tjenester krever både ressurser og kapasitet. Vi ønsker å frigjøre denne kapasiteten til å gi kundene et bedre digitalt tilbud, sier Birgit Bjørnsen, leder av tv- og bredbåndsdivisjonen i en pressemelding.

I praksis betyr det at alle nå er nødt til å skaffe seg en digital dekoder eller TV med integrert dekoder.

Den økte kapasiteten skal langt på vei benyttes til bedre bredbåndstjenester. Canal Digital har tidligere sagt at de skulle begynne utrulling av den nye bredbåndsstandarden Docsis 3.1 i begynnelsen av 2017.

Ved DOCSIS 3.1 økes den teoretiske nedlastignshastigheten gjennom kabel-TV-kontakten fra 6 til 10 Gbps, og opplastingshastigheten fra 0,4 til 1,1 Gbps. I dag brukes mesteparten av denne kapasiteten til TV-innhold, men hele økningen vil benyttes til bedre bredbånd.

Den nye standarden vil i praksis dermed kunne gi mange ganger så raskt internett, men det har de siste månenedene vært umulig å få selskapet i tale om hvordan denne prosessen går.