Turopplegget «Ti på topp» når stadig nye høyder

Flott utsikt: Fra Farshatten ser Bibbi Nordby (t.v.) og Marthe Jensen utover Stampetjernet ved Leirsund og videre mot Øyeren, Rælingen og Enebakk. Alle foto: Rune Fjellvang

Flott utsikt: Fra Farshatten ser Bibbi Nordby (t.v.) og Marthe Jensen utover Stampetjernet ved Leirsund og videre mot Øyeren, Rælingen og Enebakk. Alle foto: Rune Fjellvang

Artikkelen er over 3 år gammel

Stadig flere romerikinger vil helt til topps. Bedriftsidrettens «Ti på topp» er mer populært enn noen gang.

DEL

– Et av målene er selvsagt å slå bedriftsidrettslaget til Lørenskog kommune. Men samtidig er dette en flott måte å komme i form på.

Tidligere kommunaldirektør Tor Inge Guttelvik i Skedsmo kommune har tatt med seg kona Solveig til topps på Farshatten, som rager over Stampetjernet i Skedsmo.

Som pensjonist har han slått seg på toppturfeberen som raser over Romerike.

– Ved å delta her blir du godt kjent på Romerike. Og så er det fint å ta med barnebarna. De synes det er artig å få koppen når de har fullført, sier Guttelvik.

Dobler hvert år

Ordene fra Guttelvik er musikk i ørene til Marthe Jensen som vikarierer som aktivitetskonsulent i Akershus bedriftsidrettskrets.

– Dette er et opplegg for å folk ut på tur. Hvert år har vi ti turmål og i år er fem av disse turene helt nye, sier Jensen og forteller om en dobling av deltakerantallet fra år til år.

I fjor var det 805 registrerte deltakere. I år er det allerede registrert 732 deltakere og erfaringsvis er det mange flere som melder seg på etter sommerferien.

Har plass til alle

– Selv om det er bedriftsidretten som står bak dette, så er det åpent for alle. Av bedriftsidrettslagene er det spesielt Skedsmo kommune, Ahus og Lørenskog som er de største, forteller Jensen.

Bibbi Nordby i Ti på topp-utvalget, sier at hun selv var ukjent med turmulighetene på Romerike da hun flyttet hit.

– Så jeg ble med på Ti på topp, og nå er jeg til og med toppvert for Klofjell og Ninabben, forteller den pensjonerte læreren ved Vardeåsen nærmiljøsenter.

På Klofjell tok det for øvrig lang tid å få opp turkassa med kode og bok for å skrive inn navnet sitt.

– Det var rett og slett for mye snø veldig lenge, forklarer hun.

Fin Tur: Lisbeth Helene Hansen (t.v.) har tatt med seg Nils Bunes og Brit Malvik til topps og slår av en prat med Bibbi Nordby.

Fin Tur: Lisbeth Helene Hansen (t.v.) har tatt med seg Nils Bunes og Brit Malvik til topps og slår av en prat med Bibbi Nordby.

Trygge turstier

Bibbi understreker det unike med dette opplegget.

– Her kan man komme ut på nye og ukjente steder på en sikker og merket sti, forteller hun.

Marthe Jensen sier at man tar dette i sitt eget tempo og at det er et krav om å nå fem topper for barn og sju topper for voksne i løpet av sesongen for å få toppturkruset.

– Men vi vet også om de som har tatt alle ti turene på en dag, forteller hun.

Og alle turene skal være greie nok for alle som klarer å gå på en tursti, selv om noen av bakkene kan være litt bratt for oss med litt kort pust.

– Ja, det kan jeg understreke, sier Nils Bunes som hadde en svett tur opp på Farshatten.

Fakta

  • Varer til 15. oktober.
  • Årets turer er Brennberget og Rundkollen (Nittedal), Bjønnehiet (Fet), Ninabben (Eidsvoll), Liskollen (Hurdal), Farshatten (Skedsmo/Sørum), Klofjell (Nannestad), Årnestangen og Ramstadslottet (Rælingen) og Prekestolen (Gjerdrum).

Artikkeltags