Gå til sidens hovedinnhold

Tromsø sikret opprykk til Eliteserien på overtid

Tromsø ville sikre opprykk med poeng mot Raufoss, men måtte slite lenge. På overtid sikret Ruben Yttergård Jensen 1-1, og Tromsø er klar for Eliteserien.

Tromsø hadde flust av sjanser i 1. omgang, men i stedet var det Raufoss som fikk nettkjenning da Matias Belli Moldskred omsatte et innlegg fra Ryan Doghman i mål.

Ledelsen holdt inn til pause for Raufoss, mye takket være godt keeperspill av Ole Kristian Lauvli, som allerede etter fem minutter avverget en kjempesjanse da Mikael Ingebrigtsen var alene gjennom.

Ingebrigtsen hadde likevel stor tro på opprykk da han ble intervjuet av Eurosport i pausen, og var klar i talen da han ble fortalt at de bare trengte ett poeng.

– Nei, vi skal ha tre, svarte Ingebrigtsen kontant.

Selv med overtaket i 1. omgang og en offensiv innstilling før 2. omgang, var det Raufoss som fort kunne avgjort kampen etter pause.

Moldskred var nær ved å bli tomålsscorer etter en drøy time, og Mame Mor Ndiyae kunne doblet ledelsen etter 77 minutter, men håpet levde for Tromsø ut kampen.

Håpet ble til jubel da Yttergård Jensen skrudde inn et frispark for Tromsø, som med ett poeng er sikret opprykk til Eliteserien.

Kommentarer til denne saken